Volkswagen Tiguan R este testat cu motorul cu 5 cilindri preluat de la modelele Audi RS

Motorul de 2,5 litri regăsit la Audi pe modelele TT RS și RS3 își va face loc sub capota noului Volkswagen Tiguan R, într-o versiune ușor modificată.

Versiunea sportivă a modelului Tiguan a fost surprinsă în teste pe circuitul de la Nürburgring. Deși VW nu a oferit multe informații, directorul companiei, Herbert Diess, a dezvăluit anterior faptul că este loc și pentru alte modele R în gama VW. Conform lui Diess, SUV-urile sportive VW vor primi sigla R, în timp ce sigla GTI va fi rezervată pentru modelele Golf și viitorul Up.

3.png

Tiguan R va fi chiar mai rapid decât puternicul Tiguan BiTDi, actualul top de gamă. Tiguan BiTDi este dotat cu un motor diesel de 2.0 litri ce dezvoltă 240 CP și accelerează până la 100 km/h în 6,5 secunde. Cel mai probabil, Tiguan R va ajunge la 100 km/h în aproximativ 5,0 secunde.

Spre deosebire de configurația cu patru evacuări a lui Golf R, Tiguan R surprins în teste dispune de două evacuări de mari dimensiuni. Acest lucru s-ar putea schimba pentru a se potrivi mai bine cu hatchback-ul sportiv, Golf R.

Spre deosebire de modelele Audi RS3 și TT RS, ce dispun deja de motorizarea cu 5 cilindri de 2.5 litri, Tiguan R va dezvolta mai puțin de 400 CP. Este foarte probabil ca motorul de pe SUV-ul sportiv să dezvolte o putere similară lui Golf R, adică în jur de 310 CP.

Data și locul lansării nu au fost anunțate. Este posibil ca debutul lui Tiguan R să aibă loc la Salonul Auto de la Geneva.

Sursă:

www.autocar.co.uk

(Visited 80 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.