Va fi Catalonia independentă?

În acest week-end oamenii din Catalonia au ales să fie independenți. Oamenii au votat chiar dacă oficialii au încercat să stopeze acest referendum.

Spania ne-a arătat astăzi cea mai urâtă și cea mai întunecată față a ei, ceea ce credem că a dispărut cu 40 de ani în urmă„, a spus Mario Pulpillo, de 54 ani. „Pur și simplu nu puteți folosi violența împotriva persoanelor care doresc doar să voteze„.

În ciuda amenințării poliției, domnul Pulpillo, care folosește un scaun cu rotile, a declarat că a mers să voteze „pentru a se asigura că acesta a fost sărbătoarea noastră de democrație, nu umilirea în mâinile unui stat spaniol care crede în represiune„.

Mulți oameni au fost revoltați de situația în care sunt. În plus, ei nu aveau dreptul de a-și exprima dreptul de vot, dat prin constituție, ci au fost opriți de către organele de poliție într-un mod agresiv, după cum au declarat mulți.

Imaginea statului spaniol a ajuns la niveluri de rușine care vor rămâne cu ei pentru totdeauna„, a spus liderul Cataluniei, Carles Puigdemont, către o mulțime din orașul Sant Julià de Ramis.

Astăzi, statul spaniol a pierdut mult mai mult decât a pierdut deja, iar cetățenii catalani au câștigat mult mai mult decât au câștigat până acum”, a spus un cetățean.

„Dacă este ceva ce putem concluziona, este puterea statului spaniol democratic„, a declarat duminică domnul Rajoy, primul ministru al Spaniei. „Am acționat cu legea și numai cu legea și am arătat că statul nostru democratic are resurse pentru a se apăra împotriva unui atac atât de grav„.

Majoritatea persoanelor care se aflau pe stradă aveau între 20 și 40 de ani. Aceștia militau pentru o viață diferită de cea pe care o aveau până acum.

Ne-am arătat modul nostru de a face politica și schimbarea lucrurilor este foarte diferită de cea a Spaniei”, „Este ocazia noastră să creăm un alt fel de țară, chiar dacă nu știm exact cum și când”.

Chiar dacă Spania a făcut tot ce au putut pentru a opri procedurile de referendum, procesul de votare nu a fost întrerupt. Cifrele au spus că mai mult de jumătate și-au exprimat dorința de a fi independenți și, după referendum, va începe un nou pas: cel juridic în care vor să publice o declarație de independență pentru Catalonia.

Surse imagine: http://www.bbc.com/, https://www.nytimes.com

(Visited 57 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.