Vrei să scapi de câteva kilograme în plus, dar vrei și ceva sănătos în același timp? Nu știi care este cauza surplusului de greutate? Încearcă o cură de detoxifiere.

 

De cele mai multe ori surplusul de greutate este din cauza unui ritm de viață extrem de încărcat, fără un program alimentar regulat. Dar de ce ar trebui să facem o cură de detoxifiere?

Cura de detoxifiere, ajută organismul să se „curețe” de toxinele pe care le-a acumulat într-o perioadă mai lungă. Astfel, este recomandat la o perioadă de câteva luni să începem această cură.

Ce alimente ar trebui să consumăm?

Fructele cele mai indicate pentru acest proces sunt: caisele proaspete, fructele de pădure, pepenele galben, citricele, kiwi, papaya, piersicile, mango, pepenele verde și strugurii negri.

Din gama legumelor este recomandat să încercați anghinarea, ardeiul gras, sfecla, broccoli-ul, varza roșie, morcovii, conopida, castraveții, dovleacul, spanacul, roșiile. De evitat în rândul legumelor sunt cartofii albi.

Alte alimente pe care ar trebui să le consumați ar fi:

Cerealele – poți alege orezul brun, porumbul, mei sau quinoa. Peștele este un alt aliment pe care îl puteți folosi pentru o cură de detoxifiere. Somonul, macroul, sardele sau tonul pot fi o opțiune sănătoasă.

Se cunosc deja beneficiile consumului regulat de nuci și semințe, însă cu măsură. Având în vedere aportul mare de nutrienți și vitamine.

De asemenea, este recomandat ca în această perioadă, consumul de zahar, cafea, ceaiuri îndulcite și consumul de alcool să fie redus, dacă nu, chiar eliminat.

(Visited 104 times, 1 visits today)