Uber are un nou CEO

Dara Khosrowshahi, fostul șef al Expedia a devenit noul CEO al companiei Uber, acceptând provocarea de a scoate compania din criză. Khosrowshahi, în vârstă de 48 de ani, îl înlocuiește pe Travis Kalanick, care a demisionat la presiunea investitorilor.

 

Noul CEO va fi nevoit să repare imaginea Uber, să ridice moralul în rândul angajaților și să facă din startupul american, o companie profitabilă.

Potrivit analiștilor din industrie, CEO-ul Expedia este un om capabil, ce poate aduce disciplina necesară în cadrul Uber. A fost CEO al companiei Expedia în ultimii 12 ani și a reușit să o transforme într-unul din liderii companiilor de servicii turistice.

Sub conducerea sa, Expedia și-a dublat veniturile anuale din 2012 până la aproape 8,8 miliarde de dolari în 2016. În plus, a reușit să sporească valoarea Expedia printr-o serie de achiziții strategice. Expedia a achizitionat compania rivală AirBnb, HomeAway Inc, pentru 3.9 miliarde de dolari, Orbitz Worldwide Inc pentru 1.3 miliarde dolari și Travelocity pentru 280 milioane dolari.

În 2015, Khosrowshahi a fost cel mai bine plătit CEO din SUA. Mai mult, face parte din bordul companiei New York Times și a companiei de articole sportive, Fanatics Inc.

Uber a fost fondat în 2009 și a reușit să devină cel mai valoros startup al lumii, cu o valoare de 68 de miliarde de dolari, revoluționând complet industria de taxiuri.

Cu toate acestea, Uber a fost afectat de scandaluri în ultimele luni, printre care amintim mișcarea „Delete Uber”, acuzațiile de hărțuire sexuală la locul de muncă, precum și retragerea multor directori de nivel înalt. Toate acestea au condus la demisia forțată a co-fondatorului și CEO-ului Uber, Travis Kalanick, în luna iunie.

Sursă:
www.cnet.com

(Visited 55 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.