Top 8 – cele mai prietenoase orașe pentru bicicliști

Copenhagenzie, o companie de design din Copenhaga, realizează în fiecare an un top cu cele mai prietenoase orașe pentru ciclismul urban. Pentru realizarea clasamentului ia în considerare mai mulți factori, cum ar fi traficul, siguranța și infrastructura.

În cel mai recent top, cel din 2017, locul opt este ocupat de Ljubljana, Slovenia. O vizită în timpul verii este recomandată pentru a explora traseele de biciclete ale orașului, precum și minunatele trasee montane.

Ljubljana

Anvers, Belgia ocupă locul șapte. Poziția este bine meritată, având în vedere că bicicleta este unul dintre principalele mijloace de transport din oraș. Există numeroase locuri de parcare, precum și un sistem excelent de partajare a bicicletelor.

antwerp

Pe locul șase se află Bordeaux, Franța, un oraș cu o priveliște superbă și un sistem de partajare a bicicletelor avansat, numit V3.

bordeaux

Malmö, Suedia este un oraș modern și multicultural, perfect pentru cicliștii de toate vârstele, zona fiind una plană. Mai mult, are un complex rezidential conceput special pentru cicliști, cu uși mai largi și zero spații de parcare pentru mașini. Prin urmare, se situează pe a cincea poziție.

malmo

Cu peste 300 de kilometri de trasee de ciclism și o mulțime de biciclete puse la dispoziția dornicilor, Strasbourg, Franța ocupă locul al patrulea. Ciclismul este cel mai recomandat mod pentru a vă bucura de împrejurimile superbe ale orașului.

strasbourg

Locul al treilea aparține Amsterdamului, Olanda. Orașul are multe locuri de parcare pentru biciclete și trasee de ciclism dedicate. În ciuda creșterii numărului de scutere, de la 8.000 în 2007 până la 35.000 în 2016, își menține poziția pe listă. Sunt depuse eforturi pentru a reduce congestionarea bicicletelor în trafic și pentru a îmbunătăți infrastructura.

amsterdam

Medalia de argint revine orașului Utrecht, Olanda, ce refuză să fie umbrit de fratele său mai mare, Amsterdam. 33.000 de locuri de parcare pentru biciclete vor fi gata la Gara Centrală până în 2020, fiind cea mai mare facilitate de acest gen din lume.

utrecht

Copenhaga, Danemarca primește medalia de aur, pentru a doua oară la rând. Merită locul întâi datorită investițiilor mari în infrastructură nouă pentru bicicliști. Din 2015, au fost deschise opt poduri noi pentru biciclete, în timp ce alte patru sunt în construcție.

copenhagen

Sursă:

www.cntraveler.com

(Visited 93 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.