Top 5 țări cele mai sănătoase țări din lume

V-ați întrebat vreodată în ce țări trăiesc cei mai sănătoși oameni din lume? Bloomberg a realizat raportul Indicele Global de Sănătate, prin care a evaluat 163 de state și a stabilit pe baza unor criterii care sunt cele mai sănătoase dintre ele. Studiul a analizat variabile precum speranța de viață, cauzele decesului, riscurile pentru sănătate, malnutriția, hipertensiunea arterială, consumul de tutun, disponibilitatea apei potabile și multe altele.

Prezentăm mai jos top 5 cele mai sănătoase țări din lume. Interesant de reținut este faptul că unele economii ce se confruntă cu o serie de dificultăți, cum ar fi Italia, ocupă un loc mai bun în raportul Bloomberg, decât alte economii mai stabile.

Australia ocupă locul cinci și este ușor de văzut de ce. Oamenii de acolo mănâncă o multe alimente provenite din surse locale și fac mult sport.

Luna Park, Sydney, Australia

Pe locul patru se clasează Singapore, care este, de asemenea, una dintre țările cele mai scumpe din lume. Deși nu este neapărat cunoscută pentru sălile de sport sau activitățile în aer liber desfășurate de localnici, are o bucătărie grozavă și un sistem medical accesibil, bine pus la punct.

Marina Bay, Singapore

Elveția ocupă locul trei, având cel mai bun sistem de sănătate din lume. Elvețienii au, de asemenea, una dintre cele mai mari speranțe de viață din lume.

Morschach, Elveția

Islanda este următoarea pe lista, ocupând locul al doilea. Islandezii sunt activi și petrec mult timp în aer liber. În plus, dieta lor se bazează pe mult pește și fructe de mare, toate fiind proaspete și bogate în grăsimi sănătoase.

Reykjavik, Islanda

Medalia de aur revine Italiei, unde copiii născuți în anii ’90 vor deveni cel mai probabil octogenari. Victoria țării poate fi atribuită unităților medicale numeroase și bine puse la punct, dar și dietei locuitorilor, dietă bogată în legume și ulei de măsline.

Florența, Italia

Sursă:

https://www.cntraveler.com

(Visited 86 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.