Thor: Ragnarok – recenzie

Pentru că anul acesta este anul super eroilor, Thor revine în vizorul tuturor. Cu niște mici surprize, dar mai ales fără ciocanul său, Thor va trebui să își depășească cele mai mari temeri.

Hai să vedem puțin povestea filmului!

Închis, atotputernicul Thor se găsește într-un concurs de tip gladiator împotriva lui Hulk, fostul său aliat. Thor trebuie să lupte pentru supraviețuirea sa dar și împotriva timpului pentru a o împiedica pe Hela, sora lui, să distrugă civilizația asgardiană.

În prima lui încercare de a o opri pe Hela, Thor ajunge într-o altă lume unde totul este dus în zona luptelor pentru amuzament, pedepselor capitale și torturii celor care se împotrivesc sistemului. Aici, zeul tunetului va trebui să îl învingă pe cel mai bun campion al acestei lumi pentru a-și căpăta libertatea. Campionul va fi nimeni altul decât Hulk, prieten care îl va și ajuta să se întoarcă acasă.

De această dată echipa se va mări, Loki fiind de partea băieților buni, împreună cu Hulk, Thor și Valkyrie (o asgardiană care în ultima sa luptă împotriva Helei și-a pierdut întreaga familie, renegându-și originile).

Cum ni s-a părut filmul?

Cu o durată de 130 de minute (2 ore și 10 minute), Thor: Ragnarok are o poveste care iese puțin din elementul ,,salvarea Pământului” și intră în segmentul fantasticului de la primele momente, până la final.

Acesta a avut un buget de aproximativ  $180.000.000, cu încasări mult peste – doar în SUA acestea sunt peste $250.000.000. Producătorii sunt Marvel EntertainmentMarvel StudiosWalt Disney Pictures.

Pro:

  • Construiește o poveste bazată pe principii umane care ar trebui urmate de către noi în fiecare zi: fiecare poate depăși un moment dificil, trebuie să faci ceea ce ai jurat, binele făcut se răsplătește și răul este întotdeauna pedepsit. Pe scurt, este un film clasic din punct de vedere al poveștilor cu super eroi.
  • Efectele speciale sunt la nivelul așteptărilor. Veți vedea în slow motion cele mai palpitante momente, iar asta dă un plus mesajului de moment.
  • Nu mai este vorba despre o dragoste clișeică.
  • Vă veți bucura de actrița Cate Blanchett, câștigătoarea Oscarului, în rolul Helei.

Contra:

  • Filmul nu are o poveste cu adevărat wow, care să motiveze continuarea seriei Thor. Din punctul nostru de vedere nu vedem o intrigă atât de amplă încă să merite crearea unei noi pelicule.
  • O bună parte din film nu se focusează pe problema adusă în prim-plan – distrugerea lumii de către Hela, ci mai mult pe cum Thor încearcă să supraviețuiască fără ciocanul său pe o planetă străină.

Cu mai multe puncte pentru decât împotrivă, ne declarăm mulțumiți. Vouă cum vi s-a părut?

Sursă foto: imdb.com

Sursă video: youtube.com

(Visited 301 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.