Termenul limită al concursului Google Lunar X a fost din nou prelungit

Termenul limită al competiției Google Lunar X a fost extins de la finele anului 2017, până la data de 31 martie, 2018. Aceasta este a treia oară când termenul de finalizare a fost mutat, de când concursul a fost anunțat în 2007. Finalistii competiției au acum mai mult timp să își pună la punct navele spațiale și să le trimită pe Lună.

2
Luna – satelitul natural al Pământului

Google Lunar X Prize oferă 20 de milioane de dolari primei echipe finanțate privat, ce reușește să aselenizeze controlat. Dacă acest lucru nu era suficient de complicat, roverele echipelor trebuie să exploreze cel puțin 500 de metri din suprafața lunară și să trimită înapoi imagini și clipuri video de înaltă definiție. Cea de-a doua echipă care reușește cele de mai sus primește 5 milioane de dolari.

Inițial, echipele trebuiau să lanseze navele spațiale înainte de 31 decembrie 2017, pentru a fi eligibile să câștige. În schimb, odată cu prelungirea termenului limită, trebuie să ducă la final întreaga misiune, până la data de 31 martie 2018, data lansării neavând nici o importanță acum.

3
Echipa HAKUTO

Au fost adăugate, totodată, câteva premii suplimentare. Prima echipă care orbitează luna cu succes sau încearcă aselenizarea câștigă Lunar Arrival Milestone, premiu în valoare de 1,75 milioane de dolari. Mai mult, orice rover care ajunge cu succes pe suprafața Lunii va primi premiul Mile Landing Milestone, de 3 milioane de dolari.

Din zeci de concurenți, doar cinci echipe rămân în competiție: Moon Express, o companie americană hotărâtă să exploateze resursele regăsite pe satelitul natural al planetei noastre; TeamIndus din India; Synergy Moon, un grup internațional alcătuit din oameni de știință și ingineri; SpaceIL din Israel; și HAKUTO din Japonia.

SpaceIl
Echipa SPACEIL

Ținând cont de faptul că vorbim de echipamente foarte sofisticate, este dificil să prezicem câștigătorul. Sperăm totuși că termenul prelungit va oferi echipelor suficient timp pentru a finaliza navele spațiale și a le lansa pe lună.

Sursă:

www.theverge.com

Imagini:

www.theverge.com

www.lunar.xprize.org

(Visited 62 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.