Noul film care a cucerit Globurile de Aur și care a fost nominalizat la Oscar (pentru 13 categorii!), se găsește și la cinema. Cum este filmul și la ce ar trebui să ne așteptăm?

 

Regizorul filmului este Guillermo del Toro, fiind unul dintre scenariști în același timp. Acesta a câștigat un glob de aur pentru acest film, fiind nominalizat în acest an și pentru oscar.

Care sunt starurile filmului?

 

Sally Hawkins în rolul Elisei Esposito, Michael Shannon în rolul lui Richard Strickland, Richard Jenkins în rolul lui Giles, Octavia Spencer în rolul Zeldei Fuller.

Sally Hawkins este cunoscută pentru rolurile din Blue Jasmin, Godzilla, Jane Eyre, Happy-Go-Lucky. Aceasta are 87 de nominalizări și 46 de premii pentru rolurile avute până acum. Richard Jenkins a fost recunoscut pentru rolul său din The Visitor, Let me in și Bone Tomahawk. Octavia Spencer este una dintre cele mai iubite actrițe de culoare, aceasta fiind deja deținătoarea unui Oscar. De-a lungul timpului aceasta a jucat în filme precum Hidden Figures, The Help, Fruitvale Station.

 

Care e povestea filmului?

Elisa (Sally Hawkins) suferă de un atac în copilărie, în urma căruia a rămas fără corzile vocale. Pentru a-și câștiga existența aceasta lucrează la o unitate militară ca și femeie de serviciu. Colega și prietena ei cea mai bună, Zelda (Octavia Spencer) este cea care o învață ce trebuie să facă și o ajută în fiecare zi cu tot ce are nevoie.

Totul se va schimba pentru Elisa atunci când la unitate vine un container plin cu apă și un…pește? O misiune top secretă avea ca și scop vânarea unei creaturi ce era de unii venerată, de alții temută.

Scopul aducerii la unitate? Acela de o diseca și de afla secretele ei. Într-o perioadă când rușii și americani erau în contra timp pentru supremația și evoluția tehnologică, acest prim element devine asul din mânecă.

Elisa și Zelda vor fi cele selectate pentru a curăța zona în care se află amfibianul va fi ținut captiv.

Așa va începe interacțiunea dintre cei doi și decizia Elisei de a avea grijă de el. De ce va decide să îl salveze, cum va face asta și cum vor scăpa de Richard (Michael Shannon) veți vedea în sălile de cineva.

 

Ce ne-a plăcut?

Este un film cu niște efecte speciale cu adevărat uimitoare. Povestea este una care îmi aduce aminte de filmul Avatar (modul în care strălucește amfibianul), de legendele și miturile grecești și de Soldățelul de plumb, totul cu un moment de musical absolut minunat în care Zelda își va cânta iubirea. Pur și simplu wow!

Rolul Elisei este unul extrem de complex. Pentru a transmite emoția fiecărui moment vocea și intonația este cea mai importantă. Faptul că aceasta reușește să trăiască fiecare moment la o intensitate palpabilă chiar și după ecran este cu adevărat tulburător.

 

Ce nu ne-a plăcut?

Au fost momente în care povestea a fost puțin exagerată pentru a se încadra în tipicul hollywoodian. Momentul de musical a fost unul minunat, dar parcă prea mult pentru un film care deja avea o structură și un punct culminat bine delimitat. Mai ales faptul că momentul este susținut de o persoană care se presupune că nu poate cânta. Bineînteles, acest lucru aduce și „magia” momentului, dar este totuși prea mult.

 

Concluzia? Un film interesant, la care nu vă veți plictisi și la care nu veți duce lipsă și de un strop de acțiune. Acest lucru este bineînțeles valabil dacă vreți să vă bucurați de o poveste de dragoste…atipică.

 

 

(Visited 113 times, 1 visits today)