România Centenară

Un proiect inițiat de către Flori de ie, Alexandru Zainea Emanuel, Laura Cosoi în parteneriat cu Departamentul Centenar și cu sprijinul Brândușei Bordeianu, Adonis Enache și Doru Cadâr, urmează să fie lansat în București, Londra, Barcelona, Madrid, Paris, Veneția, Roma, Lisabona, Bruxelles, Viena, Praga, Berlin, Stockholm, Tel Aviv și New York.

 

Proiectul  va cuprinde o expoziție a costumelor populare centenare din colecția Flori de ie dublată de o expoziție de artă fotografică. În cadrul expoziției de artă fotografică artistul Alexandru Zainea Emanuel dă viață și imortalizează aceleași costume populare centenare purtate cu grație de către actrița Laura Cosoi.

România Centenară este mesajul străbunilor noștri pentru generațiile care vin. Istoria prețuită, trăită și arătată lumii întregi, cultura și tradițiile acestui popor. Sămânța și imaginea frumoasă a României reale, diversitatea costumului popular dar și a locurilor frumoase, conservate și care sunt valori reale, inestimabile care trebuie prezentate într-o manieră ce poate crea o viziune de calitate la nivel mondial asupra țării noastre.

Acest proiect are ca perioadă de lansare începutul lunii septembrie, mai exact 12 septembrie, în București, la sediul Ministerului Culturii și Identității Naționale, ora 12:00.

Un periplu de 3 zile pentru fiecare dintre marile orașe precum Londra, Barcelona, Madrid, Paris, Veneția, Roma, Lisabona pentru intervalul 15 sept- 15 octombrie, urmat de a doua etapa a proiectului care ar trebui să aibă loc în perioada 15 februarie-15 martie 2018 pentru: Bruxelles, Viena, Praga, Berlin, Stockholm, Tel Aviv și New York.

Pentru acest proiect artistic au fost alese de către Zainea Alexandru Emanuel, împreună cu echipa de set, diferite etape compoziționale. Aceștia au optat pentru lumină naturală și culori pale, calde sau reci; un cadru perfect pentru a readuce starea acelor vremuri.

Expoziția în sine vorbește despre port, tradiție și o interesantă variație a costumelor populare românești. Acestea provin din diferite zone ale României, cu o vechime de peste 100 de ani, certificate de către un etnograf și puse în valoare într-un  cadru foarte creativ.

Flori de ie este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite mărci românești, care promovează cu drag tradiția, arta și valorile naționale peste tot în lume. Colecția  „Flori de ie” cuprinde peste 150 de costume tradiționale românești, unice, cu broderii deosebite, din fir de mătase, bumbac, sau chiar fir metalic, purtate de către actrița Laura Cosoi pentru proiectul România Centenară.

Aniversarea Centenarului este momentul propice pentru lansarea unui nou obiectiv național, care poate să aibă în centru ideea de modernitate și de materializare a valorilor general împărtășite prin acțiunea publică, au declarat autoritățile.

Pe lângă frumusețea costumelor populare expuse, veți putea admira și fotografiile făcute de Alexandru Zainea, în Hărman, Județul Brașov, unde pasiunea și talentul își spun fără doar și poate cuvântul.

 

 

(Visited 203 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.