Rețete pentru un mic dejun sănătos

Servirea micului dejun dimineața este un obicei sănătos. Cu toate acestea, unii dintre noi sărim peste cea mai importantă masă a zilei, în timp ce alții mâncăm în grabă niște cereale sau un covrig în drum spre muncă. Tocmai de aceea dorim să prezentăm câteva idei simple și sănătoase pentru micul dejun, pe care le putem prepara cu toții, chiar și în diminețile în care suntem pe fugă.

1.Ouă cu ciuperci

Indiferent dacă le preferați prăjite, făcute omletă sau fierte, ouăle conțin multe proteine ​​și grăsimi sănătoase. Sotați roșiile și ciupercile, presărați puțină sare și piper, adăugați niște brânză deasupra și micul dejun este gata. Puteți prepara același fel și pentru cină.

2.Sandviș cu ou

Pentru a ține sub control numărul de calorii, folosiți o singură felie de pâine integrală. Adăugați somon afumat – o sursă excelentă de omega-3. Bateți ouăle cu puțin lapte, iar la final adăugați pe sandviș o felie de brânză feta. Poftă bună!

3.Parfait cu fructe de pădure

Una dintre cele mai ușoare și mai sănătoase opțiuni pentru un mic dejun este un pahar de iaurt amestecat cu fructe. Puteți opta pentru fructe de pădure, acestea fiind bogate în vitamina C și antioxidanți.

4.Smoothie de iaurt și fructe de pădure

Aceasta este o altă rețetă simplă și delicioasă, pe bază de iaurt și fructe de pădure. Amestecați fructele congelate (din nou le recomandăm pe cele de pădure) cu iaurt și puțin lapte sau suc de nucă de cocos. Savurați smoothie-ul acasă sau în drum spre birou.

5.Pâine cu avocado și ou

Frecați bine un avocado și întindeți pasta obținută pe două felii de pâine integrală. Presărați puțină sare și piper. Adăugați ouă prajite sau fierte și aveți aveți astfel un mic dejun sănătos și nutritiv.

6.Un alt fel de ardei umpluți

Ardeii nu sunt potriviți doar pentru salate sau pentru a fi umpluți cu carne. Puteți să-i umpleți cu ouă, ceapă, șuncă, bacon și brânză. Adăugați puțină sare și alte condimente ce vă plac și puneți totul în cuptor. Obțineți astfel un mic dejun sanatos, o gustare sau chiar o cină.

Imagini:

www.delish.com

(Visited 140 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.