Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi pariază pe creșterea pieței mașinilor electrice din întreaga lume, în următorii ani. Grupul a anunțat vineri planurile ce includ proiectarea și producerea a 12 noi modele electrice până în 2022. În plus, grupul urmărește ca autoturismele electrice să reprezinte 30% din producția sa globală.

Nou logo Renault Nissan Mitsubishi

Potrivit CEO-ului alianței, Carlos Ghosn, restricțiile guvernamentale ce privesc autovehiculele diesel, cât și cele pe benzină vor stimula piața automobilelor electrice.

Ghosn a declarat într-un interviu: „Nu știm cât timp va dura … dar vine shimbarea„. În plus, Marea Britanie și Franța au decis să interzică vânzările de autovehicule diesel și benzină din anul 2040. Mai mult, China are în vedere o măsură similară.

Ghosn a menționat de asemenea că: „Oamenii se uită cu mai multă atenție către viitor […] Mulți spun că vor alege o mașină electrică pentru că nu doresc să întâmpine probleme cu mașina pe care o au astăzi trei, patru ani în mai târziu”.

Producătorii de automobile Renault-Nissan-Mitsubishi își propun să ofere o autonomie de peste 600 km până în 2022, pentru vehiculele lor electrice. În plus, planifică reducerea costurilor cu bateriile electrice cu 30%, față de nivelul acestora din 2016.

Până în 2018, grupul intenționează să ofere un autovehicul autonom pentru utilizarea pe autostrăzi, în care intervenția șoferului să fie minimă. Până în 2020, intenționează să extindă tehnologia de conducere asistată și în cazul mediilor urbane. În final, în 2022 intenționează să aibă spre vânzare un vehicul complet autonom, ce nu necesită nici o intervenție umană.

Alianța, care a vândut colectiv mai multe vehicule decât oricare altă companie auto din lume în prima jumătate a anului 2017, a prezentat și un nou logo.

Cei trei producători de autoturisme, fiecare deținând acțiuni în celelalte două companii, funcționează ca trei societăți separate, care au un nivel de conducere comun și sunt conduse de Carlos Ghosn.

Sursă:

http://abcnews.go.com/

Imagini:

https://www.autocar.co.uk

https://www.nissanusa.com

(Visited 68 times, 1 visits today)