Echipa de Formula 1 Red Bull și Aston Martin au încheiat un parteneriat, similar cu cel pe care Red Bull l-a avut anterior cu Infiniti, din 2011 până în 2013. Acordul nu implică fabricarea de motoare sau șasiuri. 

Omul responsabil pentru cele două parteneriate, cel dintre Red Bull și Infiniti dinainte, și cel dintre Red Bull și Aston Martin de acum, este Andy Palmer. Acesta a fost anterior CEO al Infiniti, iar acum este CEO al companiei britanice producătoare de mașini sport.

Conform acordului, inginerii Aston Martin vor face parte din campusul Red Bull. În plus, proiectele speciale Aston Martin, cum ar fi hipercarul Valkyrie, vor beneficia de expertiza Red Bull. Datorită noului parteneriat, vor fi create aproximativ 110 de noi locuri de muncă.

Valkyrie, hipercarul de 2,6 milioane de dolari, ce dezvoltă 1000 de cai putere dintr-o unitate V12, este menit să rivalizeze cu Mercedes-AMG Project One, precum și cu Bugatti Chiron.

Cu toate acestea, nu există vreo veste despre motorul echipei Red Bull, punctul slab al echipei în ultimii ani. Noua echipă formată, Aston Martin Red Bull Racing nu va mai colabora cu furnizorul de motoare Renault, începând cu anul 2018.

Deși compania soră, Toro Rosso testează un nou motor Honda, oamenii din industrie nu cred că acesta va fi soluția salvatoare pentru Red Bull.

Palmer a spus: „Discuțiile despre motor sunt de interes pentru noi, dar numai dacă circumstanțele sunt potrivite.

Nu suntem pe cale să intrăm într-un război fără restricții în ceea ce privește costurile, dar credem că dacă FIA crează mediul potrivit, suntem interesați să ne implicăm.”

Din moment ce Aston Martin, un producător de mașini cu adevărat mic, în comparație cu alte companii ce produc supercaruri, cum ar fi Porsche sau chiar Ferrari, nu va oferi nici un motor echipei de Formula 1, un alt an dificil este preconizat pentru 2018.

Dietrich Mateschitz, proprietarul Red Bull este frustrat de evoluția Formulei 1. El crede că în prezent competiției îi lipsește total divertismentul. Acesta a trebuit să investească mult mai mult în Red Bull, în ultimii ani, ținând cont că echipa nu a mai ieșit triumfătoare.

Mai mult, în 2013, în timp ce parteneriatul cu Infiniti era în curs de desfășurare, domnul Mateschitz investea aproximativ 10 milioane de dolari în echipa de Formula 1. În prezent, investiția sa anuală a ajuns la 40 de milioane de dolari.

Poate că parteneriatul cu Aston Martin și găsirea unui furnizor de motoare vor ajuta Red Bull să revină pe culmile gloriei și să domine cursele de Grand Prix.

Sursă:

www.autosport.com

www.redbullracing.com

(Visited 91 times, 1 visits today)