Plantarea copacilor cu ajutorul dronelor? Da, vă rog!

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, despăduririle sunt responsabile pentru 17% din emisiile de carbon ale lumii – mai mult decât sectorul transportului la nivel mondial. Aproximativ 15 miliarde de copaci sunt tăiați în fiecare an. Majoritatea zonelor forestiere sunt defrișate pentru obținerea terenurilor agricole, necesare hrănirii populației în creștere.

BioCarbon Engineering, un startup din UK, vine cu o soluție concretă pentru problema despăduririlor. Propune utilizarea unei flote mici de drone, pentru replantarea și restaurarea pădurilor. CEO-ul companiei, Lauren Fletcher, declară că singura modalitate de a lupta împotriva defrișărilor la scară industrială este reîmpădurirea la scară industrială.

Planul de reîmpădurire al BioCarbon este destul de simplu: în primul rând, dronele zboară peste zona care urmează să fie reîmpădurită și creează o hartă 3D a întregii regiuni. Ulterior, generează un model pentru însămânțarea terenului respectiv.

Pentru următoarea etapă, dronele zboară peste zona cartografiată și împrăștie semințele germinate. În cele din urmă, odată ce plantarea este realizată, dronele execută zboruri regulate, pentru supravegherea sănătății noilor culturi.

Folosind drone, plantarea copacilor este mult mai eficientă decât plantarea manuală a acestora. În ultimul caz, un agricultor poate planta aproximativ 3000 de semințe pe zi, pe când cu ajutorul dronelor ar putea fi plantate peste 36.000 de semințe pe zi. Mai mult, compania urmărește să crească acest număr până la 100.000 de semințe pe zi.

După cum declară CEO-ul firmei:

Există unele momente când plantarea manuală este absolut corectă. Dar, în alte cazuri, dronele pot fi un instrument foarte eficient pentru locația potrivită la momentul potrivit.

În timp ce, pentru o mulțime de oameni, reîmpădurirea pare a fi o activitate simplă, restaurarea terenurilor este vitală, deoarece adaugă substanțe nutritive vitale în sol. Mai mult, multe orașe se bazează pe păduri pentru aprovizionarea cu apă, caz în care pădurile acționează ca niște bureți giganți. Nu în ultimul rând, vegetația încetinește încălzirea globală, copacii eliminând practic dioxidul de carbon din atmosferă.

path-forest-road

Mulțumită companiei BioCarbon Engineering, o reîmpădurire eficientă ar putea deveni realitate la nivel mondial, după cum a declarat unul dintre reprezentanții firmei:

Prin plantarea la scara la  care ne-o dorim […] putem avea un impact real pe termen lung. Sperăm să facem multe lucruri bune în lume.

Sursă:

www.wired.com

(Visited 38 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.