Puerto Rico lovit de uraganul Maria

Puerto Rico este într-o criză totală. Nu mai au curent, alimentele nu mai ajung, nici apa nu mai ajunge pentru a o bea, nu mai vorbim pentru a se spăla.

 

La o săptămână după ce uraganul Maria a distrus Puerto Rico,  o furtună de categoria 4, situația nu s-a înrăutățit pe zi ce trece.

Spitalele care ar trebui să salveze oamenii sunt, în schimb, incapabile să ofere îngrijire.

La Centrul Medical din Canovanas, medicii se confruntă cu o lipsă de provizii. Dr. Norbert Seda a spus că au rămas fără combustibil pentru generator și că au rămas doar pentru două sau trei zile rezervele pentru medicamente.

În timp ce locuitorii erau pregătiți pentru sosirea furtunii, puțini au fost cei care au murit în urma uraganului. Acest lucru nu ascunde însă nevoia de îngrijiri medicale care e din ce în ce mai mare.

Câțiva membri ai unei echipe de salvare au declarat faptul că  au „ văzut o mulțime de traume. Avem nevoie de medicamente, antibiotice, injecții antitetanos, am văzut o grămadă de traume în esență, avem nevoie de antibiotice si medicamente pentru hipertensiune arterială.

Totuși, având în vedere situația, echipele de salvare nu au întâlnit persoane care au murit din cauza lipsei de energie electrică și rezervelor de mâncare.

O altă problemă este cea a lipsei combustibilului la Spitalul de copii San Jorge din San Juan, potrivit directorului său executiv, Domingo Cruz Vivaldi.

„Avem de-a face cu o criză chiar acum. Spitalul are nevoie de motorină în fiecare zi – 2.000 de galoane pe zi. Ieri am rămas fără motorină la ora 6 dimineața și am fost fără energie electrică de la 6 dimineața până la 2 după-amiaza. Opt ore fără energie electrică.

Fără energie, aparatele ce salvează vieții, cum ar fi ventilatoarele, trebuie să funcționeze pe o sursă de energie de urgență, lucru care nu există peste tot.

Temerile pentru viitor acoperă întregul oraș Puerto Rico. Mizeria urmărește fiecare dintre cei peste 3 milioane de americani de acolo.

Primarul din San Juan, Carmen Yulin Cruz, vede o nevoie tot mai mare de ajutor pentru persoanele care sunt, din cauza celor întâmplate, din ce în ce mai disperate.

„Găsim pacienții care fac dializă și care nu au reușit să intre în contact cu furnizorii lor. Trebuie să îi transportam în condiții aproape letale pentru ei„, a spus primarul. „Căutăm oameni ale căror rezervoare de oxigen se epuizează, deoarece generatoarele noastre mici nu mai au motorină„.

Fiecare parte din Puerto Rico a fost lovit. De deasupra arată maro, nu mai este  acel verde al insulei tropicale.

 

Sursă informații și fotografii: cnn.ro

(Visited 69 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.