Compania chineză Great Wall Motor (GWM) este interesată să cumpere Fiat Chrysler Automobiles (FCA), potrivit unei declarații făcută luni, de un reprezentant al GWM.

GW 1

În ceea ce privește situația (FCA), avem în prezent intenția de a o cumpăra. Suntem interesați de FCA.

Potrivit Reuters, Great Wall a contactat FCA și și-a exprimat interesul față de marca Jeep. Mai mult, conform declarațiilor firmei de consultanță Shanghai Automotive Foresight:

Jeep este alegerea cea mai logică, din moment ce Great Wall ținteșe să fie cel mai mare producător de SUV-uri din lume.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al FCA a declarat că firma nu a fost abordată de GWM și că își va continua planul de creștere stabilit pentru următorii patru ani.

Ca răspuns la zvonurile de pe piață, Fiat Chrysler Automobiles a confirmat că nu a fost abordată de Great Wall Motors în legătură cu marca Jeep și nu i s-a făcut nici o propunere.

Jeep 1

Nici un fel de informații adiționale nu au fost făcute publice, de către nici una dintre cele două companii.

Directorul Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, a declarat acum câțiva ani că în industria auto, partenerii potriviți sunt cheia succesului. Conform lui, producătorii auto au nevoie de alianțe, pentru reducerea costurilor de cercetare și dezvoltare și pentru a ține pasul cu tehnologiile noi.

Pe fondul speculațiilor legate de o posibilă achiziție a Fiat Chrysler de către Great Wall Motor, acțiunile FCA au crescut cu 3,9%, până la 11,12 euro. Similar, acțiunile Great Wall Motor au crescut cu aproape 3%.

Sursă:

www.theguardian.com

Surse imagini:

www.fiat.com

www.gwm-global.com/

www.jeep.com

 

(Visited 71 times, 1 visits today)