Producătorul auto chinez Great Wall Motor este interesat de Fiat Chrysler

Compania chineză Great Wall Motor (GWM) este interesată să cumpere Fiat Chrysler Automobiles (FCA), potrivit unei declarații făcută luni, de un reprezentant al GWM.

GW 1

În ceea ce privește situația (FCA), avem în prezent intenția de a o cumpăra. Suntem interesați de FCA.

Potrivit Reuters, Great Wall a contactat FCA și și-a exprimat interesul față de marca Jeep. Mai mult, conform declarațiilor firmei de consultanță Shanghai Automotive Foresight:

Jeep este alegerea cea mai logică, din moment ce Great Wall ținteșe să fie cel mai mare producător de SUV-uri din lume.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al FCA a declarat că firma nu a fost abordată de GWM și că își va continua planul de creștere stabilit pentru următorii patru ani.

Ca răspuns la zvonurile de pe piață, Fiat Chrysler Automobiles a confirmat că nu a fost abordată de Great Wall Motors în legătură cu marca Jeep și nu i s-a făcut nici o propunere.

Jeep 1

Nici un fel de informații adiționale nu au fost făcute publice, de către nici una dintre cele două companii.

Directorul Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, a declarat acum câțiva ani că în industria auto, partenerii potriviți sunt cheia succesului. Conform lui, producătorii auto au nevoie de alianțe, pentru reducerea costurilor de cercetare și dezvoltare și pentru a ține pasul cu tehnologiile noi.

Pe fondul speculațiilor legate de o posibilă achiziție a Fiat Chrysler de către Great Wall Motor, acțiunile FCA au crescut cu 3,9%, până la 11,12 euro. Similar, acțiunile Great Wall Motor au crescut cu aproape 3%.

Sursă:

www.theguardian.com

Surse imagini:

www.fiat.com

www.gwm-global.com/

www.jeep.com

 

(Visited 72 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.