Principalele obiective în Palermo

Ai decis să îți faci vacanța în Palermo și nu ști care ar fi principalele lucruri pe care ai putea să le vizitezi? V-am pregătit o listă cu cele mai importante obiective.

 

Informații generale despre oraș:

Palermo este capitala regională a Siciliei, cu peste 1 milion de locuitori. Orașul este unul plin de contraste – aici veți putea vedea străzi care sunt pline de tarabe pline de tot felul de obiecte sau, în apropierea acestora niște restaurante/baruri cochete.

Orașul a fost sub dominația multor popoare (fenician, normand, roman, grec, francez, spaniol), acest lucru observându-se foarte mult și în arhitectura clădirilor sau a castelelor.

Dezavantajele pe care le puteți întâlni sunt faptul că nu mulți sunt cei care vorbesc engleza, astfel nu veți putea găsi prea multe informații sau îndrumări în cazul în care v-ați pierdut; sau faptul că nu veți găsi multe restaurante cu un meniu tradus într-o limbă de circulație internațională.

 

Obiectivele turistice:

Muzeul Internațional de Păpuși ,,Antonio Pasquaino”

Dacă sunteți curioși să vedeți care este povestea din spatele unei păpuși sau cum au fost cunoscute acestea pe fiecare continent, o vizită în acest muzeu vă va bucura privirea. Veți putea vedea păpuși din toate colțurile lumii chiar și din… hârtie?! Da, se pare că acest mod de a te juca cu umbra unei foi de hârtie era o artă în cultura indiană.

Grădina zoo.

Acesta este de dimensiuni medii, chiar în inima orașului, aproape de centrul vechi.  Veți putea vedea  o varietate de animale și păsări, multe dintre ele extrem de prietenoase: maimuțe, capre, broaște țestoase, flamingo, corbi, vulturi și multe altele.

Castele multe castele!

Veți fi uimiți când veți vedea că multe dintre castelele din Palermo sunt locuite. O arhitectură deosebită, unele chiar din secolell XII-XIII. Cele mai multe se află în renovări, așadar, multe le veți vedea doar pe exterior.

Castelul Zisa însă nu se mai afla în acest proces de reabilitare, ceea ce cu siguranță este o veste bună . Ceea ce este și mai minunat este faptul că odată ajuns sus vei putea vedea orașul plin de culoare. Acesta a fost inclus pe lista UNESCO drept unul dintre cele mai deosebite obiective.

Aici am putea să mai adăugăm Palazzo dei Normanni, locul unde stăteau regii pe timpul dominației normande. Acesta a fost construit în secolul al XII-lea, fiind cu adevărat deosebit. Ceea ce este important pentru multe dintre castelele orașului este faptul că ele nu au structura de la început, mai exact fiecare proprietar a adus diferite îmbunătățiri, inclusiv camere sau aripi noi.

Catacombele orașului – Catacombele Capucini

Povestea este destul de interesantă: în secolul XII mai mulți călugări au construit niște catacombe pentru că cimitirul standard nu mai era o soluție. La început, în această formă, călugării erau mumificați sub diferite procedee secrete, mulți dintre ei fiind conservați extraordinar până în ziua de azi. Ulterior, din ce în ce mai mulți oameni și-au dorit să fie îngropați în această zonă.

Catacombele sunt împărțite în zone clar delimitate, deși acum multe dintre ele ocupă zone mult mai mici.

Un lucru interesant pe care puțin îl știu este faptul că Nicolae Bălcescu a trăit în Palermo și a fost înmormântat la groapa comună a Catacombelor.

Desigur, acestea sunt doar câteva din puținele locuri pe care ar trebui să le vedeți măcar o dată în viață. Frumusețea locului face din Palermo, în egală măsură ca în întreaga Italie, un muzeu în aer liber.

(Visited 83 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.