Pe măsură ce lira se depreciază, vizitele în Marea Britanie cresc

Potrivit Institutului Britanic de Statistică (IBS), numărul de vizitatori în Marea Britanie, a crescut în iunie cu 7%, față de aceeași lună a anului trecut. 3,5 milioane de persoane au vizitat țara în prima lună de vară.

Creșterea poate fi puțin surprinzătoare, ținând cont de faptul că survine la scurt timp după atacurile teroriste de la Londra și Manchester. Cu toate acestea, o putem pune pe seama devalorizării semnificative a lirei, determinată de scandalul Brexit. Lira a înregistrat o scădere de 16% față de euro și de aproximativ 13% față de dolarul american, ceea ce înseamnă că Marea Britanie este acum o destinație mult mai ieftină decât a fost.

Turiștii din Europa continentală și cei din America de Nord sunt cei care au contribuit cel mai mult la creșterea numărului de vizitatori. Howard Archer, consilier economic în cadrul grupului EY Item Club, a declarat că saltul numărului de vizitatori din America de Nord cu 35%, s-a „datorat în mod clar scăderii puternice a lirei în fața dolarului”.

În Marea Britanie, vizitatorii au cheltuit 2,2 miliarde de lire sterline, aproximativ 2% mai mult decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor furnizate de IBS.

Cea mai bună lună din anul curent a fost luna aprilie, când 3,7 milioane de vizitatori au venit în Marea Britanie, cu 19% mai mult față de aceeași lună a anului trecut. Mai mult, din aprilie până în iunie, numărul vizitatorilor de peste mări a crescut la 10,75 milioane, reprezentând o creștere de 8% față de anul precedent.

De reținut este faptul că în timp ce vacanțele de plăcere au crescut cu 20% pe parcursul celor trei luni menționate, vizitele de afaceri au scăzut cu 4%. Scăderea celor din urmă poate fi atribuită scandalului Brexit, care a condus la o diminuare a investițiilor străine în UK.

4

Potrivit directorului VisitBritain, Patricia Yates:

Turismul este una dintre cele mai valoroase industrii de export ale Marii Britanii și această creștere continuă demonstrează importanța din ce în ce mai semnificativă a industriei, ca factor cheie al creșterii noastre economice.

5

Sursă:

www.bbc.com

(Visited 82 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.