Pașapoarte și cetățenie de vânzare!

Banii pot cumpăra orice? Se pare că în anumite situații banii pot cumpăra mai mult decât o vacanță în cele mai exotice locuri sau un apartament de vis.

În timp ce cetățenii britanici se grăbesc să ceară pașapoarte irlandeze după votul lor pentru Brexit, cei care sunt niște călători înrăiți nu se deranjează să stea la ghișeele de imigrație.

Aceștia se înscriu pentru cetățenie prin programe de investiții (CPI), unde dacă investi puternic într-o economie a unei țări, acest lucru îți poate oferi acces facil la pașapoartele.

În general, CPI atrage indivizi din țări ale căror pașapoarte oferă abilități foarte limitate de a călători, cum ar fi China, Rusia și țările din Orientul Mijlociu„, spune Nuri Katz, fondatorul firmei internaționale de consultanță financiară Apex Capital Partners.

Majoritatea persoanelor care realizează aceste tipuri de investiții sunt antreprenori cu venituri de aproximativ 2 până la 15 milioane de dolari.”

Henley&Partners au declarat faptul că Germania este cea mai dorită țară pentru a avea un pașaport. Acest lucru se datorează liberei circulații în 177 de țări.

Acest proiect a început în 1984, dar a devenit cu adevărat popular în anul 2009.

,,Din ce în ce mai multe țări se gândesc să adopte acest program. De exemplu, Muntenegru, Georgia și Kazahstan, toate lucrează la crearea unui program, inclusiv mai multe țări din Balcani iau în considerare acest lucru.”

Astăzi, Katz estimează că aproximativ 5000 de persoane achiziționează cetățenia prin CPI.

Cei mai mulți aleg această variată pentru că este mai ușor din punct de vedere administrativ, comparativ cu înnoirea permisiei de ședere.

Am urmărit cetățenia în Antigua pentru că am găsit o școală bună acolo pentru fiul meu„, a spun un cumpărător. „Când am cumpărat casa, mi-am dat seama că dobândirea cetățeniei a fost o decizie mai inteligentă decât obținerea unui permis de ședere care să necesite reînnoiri constante”.

 

 

(Visited 76 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.