Ouăle contaminate au apărut și în Marea Britanie și Franța

Un număr foarte mic de ouă contaminate cu un insecticid toxic au ajuns în Marea Britanie la începutul acestui an. Unele dintre ouăle provenite din Olanda au fost găsite și în Franța, a afirmat ministerul agriculturii britanic.

easter-pastel-linen.jpg

Agenția britanică pentru Standarde Alimentare declară că riscul pentru public este foarte scăzut. Agenția „investighează urgent” problema, dar, din câte știu, produsele afectate nu mai sunt pe rafturi.

Se spune că nu este nevoie ca oamenii din Marea Britanie să evite să mănânce ouă, iar orice expunere potențială este puțin probabil să dăuneze. Aceste lucruri vin după ce lanțul de supermarketuri Aldi a retras toate ouăle de la vânzare în magazinele sale din Germania săptămâna trecută.

Testele au arătat că fipronilul chimic, care poate afecta rinichii, ficatul și glandele tiroide, a fost găsit în ouă. Este îngrijorător faptul că agricultorii din Țările de Jos ar putea să omoare milioane de păsări, în încercarea lor de a elimina urmele de insecticid din producție, potrivit unei organizații agricole olandeze, LTO.

Pe site-ul său, FSA a declarat:

Evaluarea noastră de risc, pe baza tuturor informațiilor disponibile, indică faptul că, pentru a avea o alimentație sănătoasă și normală, acest nivel scăzut al expunerii potențiale este puțin probabil să reprezinte un risc pentru sănătatea publică și nu este nevoie de Consumatorii să fie preocupați. Sfatul nostru este că nu este nevoie ca oamenii să schimbe modul în care consumă sau gătesc ouă sau produse care conțin ouă„.

Oficialii au recunoscut deja că știau în iunie că ouăle din fermele olandeze ar putea fi contaminate cu insecticidul de fipronil.

Fipronil poate trata păduchi și căpușe la găini, dar nu ar trebui să fie utilizat pe animalele de la care se obțin alimente din cauza toxicității sale. Magazinele din Belgia, Olanda și Germania au eliminat ouăle din vânzare ca măsură de precauție.

Aproximativ 180 de ferme de păsări din Olanda au fost, de asemenea, închise temporar in ultimele zile in timpul investigațiilor.

toasting-toast-food.jpg

FSA declară faptul că aproximativ 21.000 de ouă au fost distribuite în Marea Britanie de la fermele implicate în scandal în perioada martie-iunie a acestui an. Se spune că aceasta este o proporție foarte mică din 1,8 miliarde de ouă importate în Marea Britanie în fiecare an. Aproximativ 85% din ouăle consumate în Marea Britanie sunt produse la de către fermieri.

 

(Visited 36 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.