O vacanță în Sicilia?

Ați vrea o temperatură de peste 20°C sau să vă plimbați printre cele mai vechi clădiri din lume? Italia este mereu o opțiune bună pentru toate de mai sus.

Italia este recunoscută pentru a fi mai mult un muzeu în aer liber, a istoriei vii; decât a unei zone tehnologizate, a business-ului sau a extravaganței.

Astăzi ne vom arunca privirea către Sicilia, frumoasa insulă italiană.

Dacă sunteți adepții diversității culturale, a obiceiurilor locale și a secretelor locului, atunci această zona este pentru tine. Un lucru interesant în orașul Palermo este faptul că multe castele cu o istorie cel puțin interesantă, sunt locuibile.

Am zis Palermo? Să vedem ce ne oferă acest loc!

Aflat pe coasta de nord a Siciliei, cu ieșire la Marea Tireniană, cu clădiri vechi și cu un respect deosebit pentru religia catolică. Fiind un oraș de dimensiunea Strasbourgului îl puteți face la pas în doar 2-3 zile.

Orașul este bine împărțit cu doar 2-3 artere principale, restul fiind străduțele cu case.

 

Ce ne-a plăcut:

  • Un oraș cu aer vechi. Știți pozele acelea cu orașe tradiționale și vechi în același timp?

  • Castele la tot pasul. Imperiul italian a reușit să se „păstreze” până în zilele noastre cu cele mai simple sau complexe castele.
  • Marea ce înconjoară întreaga insulă. Iubești sunetul valurilor și a vântului domol? Atunci Palermo este orașul unde trebuie să ajungi măcar 3-4 zile.

  • O vreme extraordinar de plăcută în octombrie târziu, cu temperaturi de 25-26° cel puțin! 🙂
  • Înghețata! Dacă ați auzit că în Italia se mănâncă cea mai bună înghețată din lume, așa este! Lângă coastă puteți găsi mai multe gelaterii ce vă pot oferi o înghețată de vis pentru doar 3 euro.

 

Ce NU ne-a plăcut:

  • Dacă ești un gurmand și cele 3 mese pe zi cu gustări intermediare sunt crezul tău, atunci ai putea să fii descurajat puțin de stilul lor de viață. Fiind o zonă cu o conservare a tradițiilor locale destul de puternică, atunci veți descoperi cum ,,sista” nu este doar o expresie. Toate magazinele (inclusiv localurile) se închid de la 13 până la 16-17 (în anumite locuri poate și mai mult). Acestea își reîncep activitatea seara, când mulți ies pentru o gustare de seară. Desigur, puteți găsi câteva locuri în care să luați prânzul, dar nu toate vor fi în apropriere.
  • Vă place curățenia? Lor nu prea. Având în vedere că sunt foarte multe piețe improvizate, este și foarte mult gunoi aferent. Să nu uităm faptul că „renovarea” orașului este de abia la început, iar de cele mai multe ori oamenii aruncă gunoiul în zone intens circulate.
  • Oamenii grăbiți care te împing și mașinile care nu au nicio regulă. Dacă vrei să cumperi ceva de la magazin o vei face cu cineva lipit (literalmente) de tine. Să traversezi strada se face pe baza instinctului de supraviețuire. Acesta este un minus pe care îl veți întâlni în multe orașe italiene (și nu numai).

(Visited 40 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.