Știm cu toții acele camioane lente care poluează mult. Odată cu prezentarea camionului electric Tesla Semi, putem uita cu totul de ele. Autotractorul promite o experiență mult mai bună pentru șoferii de camioane, reducând, de asemenea, costul transportului de mărfuri.

Așa cum ne-a obișnuit Tesla, Semi-ul dă dovadă de performanțte extraordinare. Cu o încărcătură de 36 de tone, aceasta poate atinge 96 km/h în doar 20 de secunde. Spre comparație, un camion diesel obișnuit atinge aceeași viteză în aproximativ un minut. Fără remorcă, Semi-ul sprintează de la 0 la 96 km / h în doar 5 secunde. Este mai rapid decât hatchback-ul sportiv al vecinului.

Tesla Semi are, de asemenea, pachetul Autopilot, ce include asistență la menținerea benzii de circulație și frânare automată la iminența unui impact. Astfel, potrivit reprezentanților companiei, noul camion poate călători în regim autonom, într-un convoy alcătuit din alte camioane Semi. Mai mult, nu există nici un levier sau buton pentru schimbarea treptelor de viteză, deoarece Semi nu are transmisie. În plus, frânarea regenerativă ajută frânele să aibă o durată de viață mult mare, decât de obicei.

Potrivit lui Tesla, bateria masivă a camioanelor asigură o autonomie de 800 de kilometri. Reîncărcarea va fi asigurată de o nouă rețea de stații de încărcare, Megacharger. Stațiile promit o reîncărcare de 80% (aproximativ 650 km), în doar 30 de minute.

Motoarele electrice sunt cele utilizate și la Tesla Model 3. În plus, Semi este proiectat să funcționeze 1,6 milioane de kilometri, în cele mai dificile condiții. Cabina este centrată în jurul șoferului, afișaje touchscreen de mari dimensiuni fiind montate pe fiecare parte a volanului.

Camionul poate fi rezervat pentru doar 5.000 de dolari, producția fiind programată să înceapă în 2019. Sperăm că Tesla Semi va fi primit cu brațele deschise de către șoferii de camioane și managerii de flote de camioane. Cu toate acestea, va avea de înfruntat o competiție acerbă, Daimler și Cummins anunțând deja o serie de camioane electrice.

Imagini:

www.tesla.com

(Visited 148 times, 1 visits today)