Marea Unire – Spectacol de reconstituire istorică

Marea Unire reprezintă un element istoric de cotitură pentru identitatea românilor. La o distanță de 100 de ani sunt mulți care aleg să nu uite aceste fapte eroice, visând încă la o Românie unită.

 

Asociația Cultural-Artistică Vulturii Carpaților împreună cu Asociația Cascadorilor Profesioniști din România și Asociația Culturală Hara vă propune un proiect spectaculos și impresionant: „MAREA UNIRE”.

Acest proiect cultural este conceput sub forma unui turneu, reprezentând un eveniment național major ce urmează să fie prezentat în cele mai importante orașe din România. Scopul evenimentului este conștientizarea și celebrarea importanței istorice deosebite a Centenarului Marii Uniri într-un mod unic, atractiv și impresionant. Spectatorul va plonja astfel în complexele și dramaticele evenimente din perioada 1914 – 1918 ce au condus, după episoade tragice, la realizarea visului Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

Marea-unire-spectacol-de-reconsituire-istorica
Marea Unire

Spectacolul „Marea Unire” este realizat după un scenariu original, documentat istoric, ce face referire la mai multe zone ale țării, cu costume și arme specifice perioadei evocate. Este, am putea spune, un film live. Acest eveniment aduce pentru spectatorii săi posibilitatea de a fi martori la mai multe momente importante din istoria noastră: Bătălia de la Oituz, întâlnirea confidențială dintre Martha Bibescu și atașatul Ambasadei Britanice la București, Cristopher Thompson, capitularea Austro-Ungariei, bătălia de la Mărășești sau realizarea actului Marii Uniri de la Alba-Iulia de la 1 decembrie 1918.

Maia Morgenstern, Claudiu Trandafir, Flaviu Crișan, Gelu Nițu, Geo Dobre, Eugenia Șerban, Vasile Calofir, Catinca Nistor, Gabriela Marin și Mălina Tomoiagă sunt doar câțiva dintre cei care vă dau întâlnire la acest spectacol de excepție. Efectele speciale și scenariul unic vor pregăti scena pentru spectatorii noștri, conturând un cadru perfect rememorării actului Marii Unirii.

Sub egida ,,Eroii nu mor niciodată”, ,,Marea Unire” așteaptă toți românii pe 8 septembrie, ora 20:00, la Cluj Arena.

Proiectul este realizat de „Asociația Cultural-Artistică Vulturii Carpaților”, cu sprijinul  Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj, Visit Cluj, Ministerul Apărării Naționale”, Discovery Channel, Uniunea Cineaștilor din România și „Asociația Culturală Hara”.

(Visited 149 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.