Lewis Hamilton conduce în continuare clasamentul piloților

Cursa de Grand Prix din Malaezia, ce a avut loc duminică, a fost una plină de suspans. Max Verstappen a câștigat competiția iar Lewis Hamilton, care a terminat pe locul doi, a reușit să-și mărească avansul la puncte, în fața lui Sebastian Vettel.

Olandezul Max Verstappen, care a împlinit 20 de ani în ziua dinaintea cursei, a obținut cea de-a doua sa victorie în Formula 1, la Sepang. Lewis Hamilton a pornit din pole position, dar a fost depășit de Verstappen în turul patru, din cele 56. Cel din urmă a reușit să-și păstreze avansul până la finalul cursei.

Sebastian Vettel a pornit ultimul în cursă – problemele motorului mașinii sale au pus capăt sesiunii de calificare. Cu toate acestea, a avut o zi buna, fiind foarte rapid pe circuit. Nu a reușit să-l depășească pe coechipierul lui Verstappen, Daniel Ricciardo, care a obținut ultimul loc pe podium, dar a obținut un onorabil loc patru.

Colegul de echipă al lui Vettel, Kimi Raikonnen, a întâmpinat de asemenea probleme la motor, neluând startul în cursă.

Deși Lewis Hamilton are acum 34 de puncte avans față de Vettel, șoferul Mercedes este preocupat de viteza mașinilor Ferrari din ultimele curse. El a spus:

„Încă mai avem probleme cu mașina noastră, probleme ce au fost amplificate aici”.

„Sper că lucrurile nu vor fi la fel în următoarele curse. Simt că problema se amplifică pe măsură ce cursele trec, dar totodată trebuie să recunosc că în unele curse mașina noastră a fost extraordinară”.

El a adăugat că „nu putem face nimic în legătură cu mașina”.

Mai mult, Hamilton a recunoscut că mașina lui a fost mai lentă decât mașinile Ferrari și cele Red Bull. A spus că, deși mulți oameni consideră mașinile de Formula 1 Mercedes drept cele mai bune, lucrurile nu stau chiar așa.

„Sunt câteva probleme reale despre care nu pot vorbi, dar trebuie să le depășim cu mașina din sezonul viitor, dacă vrem să avem o șansă în lupta împotriva echipelor de la anul, care vor progresa la rândul lor”.

Șoferul britanic a mai spus că el și echipa sa vor face tot posibilul pentru a rămâne cât mai competitivi în restul sezonului. Potrivit lui, a optat pentru o abordare prudentă în timpul cursei. A evitat astfel lupta cu Verstappen, atunci când acesta din urmă l-a depășit în tura a patra.

„Greșeli de conducere încep să apară. Ați văzut vreo două la Sebastian. Astăzi de exemplu – s-a lovit cu o altă mașină. Cine știe dacă cutia de viteze a mașinii lui a fost stricată și va trebui înlocuită pentru cursa următoare? Am decis să joc inteligent și tocmai de aceea nu m-am împotrivit foarte tare atunci când Vertappen m-a depășit. El avea numai de câștigat, pe când eu aș fi avut numai de pierdut.”

 

Sursă:

www.bbc.com

www.cnet.com

Imagini:

www.bbc.com

 

(Visited 87 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.