Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018

Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018 sunt foarte aproape. Cum se vor desfășura aceste jocuri și care este orașul ce va deveni inima sporturilor de iarnă?

Jocurile Olimpice vor avea loc la Pyeongchang, situat în provincia Gangwon din Coreea de Sud, în Munții Taebaek. Fiind la altitudine mare, zona este bine cunoscută celor interesați de drumeții și schi. Alte orașe, cum ar fi München din Germania și Annecy din Franța, au dorit să găzduiască această ediție a jocurilor olimpice, dar au pierdut licitația în favoarea orașului sud-coreean.

Nu este pentru prima oară când Coreea de Sud găzduiește Jocurile Olimpice – în 1988, Jocurile Olimpice de Vară au avut loc la Seoul. Cu toate acestea, aceasta va fi prima oară când Jocurile Olimpice de Iarnă sunt ținute în țară.

Jocurile Olimpice se vor desfășura între 8 și 25 februarie 2018, ceremonia de deschidere fiind ținută vineri, pe data de 9.

Cincisprezece sporturi vor face parte din această ediție, printre care schi alpin, schi fond, snowboard-ing, curling, patinaj și hochei.

Deși au rămas doar câteva luni înainte de începerea jocurilor, numărul biletelor vândute este scăzut. Țara speră la 1 milion de spectatori, dintre care 750 000 de localnici. Cu toate acestea, doar 52 000 de localnici au cumpărat bilete până în iunie 2017. Este posibil ca vecinul țării, Coreea de Nord să descurajeze unii doritori. Vestea bună este că sunt șanse ca anumiți sportivi din Coreea de Nord să concureze în cadrul evenimentelor.

Anumite controverse privesc și participarea Rusiei. Unii susțin că țara ar trebui să fie interzisă de la concursurile internaționale, din cauza scandalurilor de dopaj în care a fost implicată. Cu toate acestea, Comitetul Internațional Olimpic nu a interzis sportivilor ruși și nu a luat încă o decizie cu privire la această problemă.

Ca și în multe alte ediții anterioare, Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018 au propria mascotă. Se numește „Soohorang”, fiind un tigru alb animat. Tigrul alb este, de asemenea, cunoscut drept „animalul de pază” al țării.

Tradiția de a avea o mascotă olimpică datează din anul 1968, fiind începută la Grenoble. La Jocurile Olimpice de Vară din 2016 din Rio de Janeiro, mascota a fost numită „Vinicius”, fiind o combinație de pisică, maimuță și pasăre, reprezentând fauna sălbatică găsită în Brazilia.

În ceea ce privește Jocurile Olimpice de Iarnă viitoare, în 2022, acestea vor avea loc la Beijing, China, care a găzduit, de asemenea, Jocurile Olimpice de Vară din 2008. Jocurile Olimpice de Vară 2020 vor avea loc la Tokyo, iar Jocurile Olimpice de Vară din 2024 vor avea loc la Paris. În sfârșit, Los Angeles va găzdui Jocurile Olimpice de Vară din 2028, în timp ce orașul pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din 2026 nu a fost încă determinat.

Sursă:

www.time.com

Sursă imagini:

www.olympic.org

www.cnn.com

(Visited 220 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.