Importanța apei pentru organismul tău

Dorești să știi cât de importantă este apa pentru funcționarea corectă a organismului tău? Cât ar trebui să bei pentru a nu pierde cele mai importante minerale din corp?

Pentru a înțelege cât mai bine ce efect are apa asupra organismului nostru vom începe prin a enumera mai multe beneficii:

  1. Te umple de energie!

Da, așa este. Atunci când simți nevoia să te revigorezi poți lua un pahar de apă și vei simți aproape imediat beneficiile.

  1. Te scapă de stresul zilnic!

Cu siguranță știi faptul că în corpul uman sunt în proporție de celule cu componență 55%-70% apă , iar pentru a menține o funcționare cât mai bună a organismului tău trebuie să bei suficientă apă pentru a nu te deshidrata. Dar cât înseamnă să consumi o cantitate ,,suficientă”?

  1. Apa ajută la prevenirea crampelor musculare

Știai faptul că atunci când te hidratezi complet poți să eviți crampele musculare și poți avea o rezistență crescută la efortul fizic? ei bine, un consum regulat de apă de poate ajuta în acest sens.

  1. Ajută digestia

Pe lângă o alimentație variată pe care trebuie să îl adopți pentru a avea un stil de viață sănătos, trebuie să bei și suficientă apă pentru a avea o digestie completă și corectă.

Atunci când ești deshidratat organismul tău absoarbe toată apa, iar colonul se „usucă”, fiind foarte greu să mai elimini toate substanțele nocive.

Apa și-a câștigat titlul de ,,elixirul vieții” pentru toate beneficiile aduse. Sperăm că te-am convins și pe tine!

 

(Visited 131 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.