Iceman își reînnoiește contractul cu Ferrari pentru sezonul 2018

Kimi Raikkonen și-a extins contractul cu Ferrari până la sfârșitul sezonului următor de Formula 1, punând capăt speculațiilor conform cărora colaborarea sa cu echipa italiană a ajuns la final.

Președintele echipei, Sergio Marchionne, l-a numit pe Raikkonen „încet”, chiar înainte de Marele Premiu al Austriei, din luna iulie. Din fericire, finlandezul a avut o forma bună în ultima vreme și a reusit să termine pe podium ultimele două curse.

Acesta va fi al cincilea an consecutiv al lui Raikkonen, în cadrul Scuderiei. Anterior, pilotul în vârstă de 37 de ani, a fost cu Ferrari timp de trei ani, între 2007 și 2009. În plus, a câștigat ultimul titlu de Formula 1 al echipei Ferrari, în 2007.

Screen Shot 2017-08-23 at 09.59.11

În prezent, Iceman este pe locul cinci în clasament, cu 86 de puncte, în timp ce coechipierul său, Sebastian Vettel, ocupă primul loc. Trebuie spus că în două ocazii, finlandezul a cedat colegului său de echipă două posibile victorii, în Monaco și Ungaria, pentru a spori șansele de titlu ale germanului.

Extinderea contractului lui Raikkonen cu Ferrari, înseamnă cel mai probabil că pilotul numărul unu din echipă, Vettel, rămâne de asemenea. Cei doi s-au înțeles bine și deși Raikkonen este departe de forma care l-a consacrat la mijlocul anilor 2000 în Formula 1, experiența lui este fără îndoială utilă.

Sursă:

www.bbc.com

www.kimiraikkonen.com

(Visited 96 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.