Ce putem face în acest weekend în București? Gala Premiilor Excelsior este unul dintre cele mai potrivite evenimente la care trebuie să fii prezent.

Duminică, pe data de 10 decembrie, vă veți putea bucura de finala concursului național Gala Premiilor EXCELSIOR, organizată de Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR, în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune și Ministerul Educației Naționale.

Acest eveniment are ca și scop premierea corurilor școlare de amatori din România.

Gala Premiilor EXCELSIOR este una dintre manifestările de mare anvergură prin care Teatrul EXCELSIOR își propune să fie o rampă de lansare pentru tinerele talente, dar și o ocazie de întâlnire cu profesioniști pentru grupurile corale din toată țara. Pe lângă o platformă educațională, programul asigură spații de desfășurare și manisfestare, precum și accesul la scene pe care talentul tinerilor interpreți să fie pus în valoare și recunoscut public.

Cele zece coruri selectate de către membrii juriului pentru a participa la finala primei ediții a Galei Premiilor EXCELSIOR sunt: Corul „Unison”, Corala de fete „Ciprian Porumbescu”, Corul „Angeli Junior”, Corul „Orfeu”, Corul de Copii și Tineret „Simbol”, Corala „Fantasia”, Corul „Bravissimo”, Corul „Soli Deo Gloria”, Corul de Copii „Meloritm” și Corul „Sfânta Elisabeta”.

Pentru a putea alege cel mai bun cor din această serie, telespectatorii vor analiza și își vor desemna favoriții prin televot, juriul având decizia finală în privința câștigătorului.

Juriul finalei concursului va fi format din: Maestrul Gheorghe Zamfir – Președintele juriului – naist de renume internațional, dirijor, compozitor și doctor în muzică, prof.univ.dr. Valentin Gruescu – maestru dirijor, Daniel Jinga – maestru de cor al Operei Naționale București, Adrian Găzdaru – Director Teatrul EXCELSIOR și Ana Maria Târâlă – redactor muzical TVR. Votul telespectatorilor va cântări la fel de mult ca și votul juriului de specialitate în desemnarea corului câștigător.

Mai mult decât un simplu spectacol coral, Gala Premiilor EXCELSIOR propune un spectacol al diversității, care să pună în valoare personalitatea artistică a corurilor, calitatea interpretării vocale și, nu în ultimul rând, calitatea artistică a momentului prezentat, reflectată în elementele coregrafice, vestimentare și de specificitate culturală,”au declarat organizatorii.

Pentru cei care nu pot ajunge la această gală, înregul eveniment va fi în transmisiune directă pe TVR 2, începând cu orele 14.45.

 

 

 

(Visited 335 times, 1 visits today)