Fiat Chrysler și BMW-Intel vor dezvolta mașini autonome

Fiat Chrysler va coopera cu BMW pentru a dezvolta împreună mașini autonome, potrivit declarațiilor de miercuri, oferite de reprezentanții celor două companii. Parteneriatul include și gigantul Intel, care colaborează cu BMW încă de anul trecut.

Bmw2

Intel aduce la masă Mobileye, o companie israeliană pe care a achiziționat-o săptămâna trecută, specializată în fabricarea și dezvoltarea de camere, senzori și software pentru autoturisme autonome.

În prezent, tot mai mulți producători auto caută parteneriate, pentru a supraviețui și pentru a rămâne relevanți pe piață. Spre deosebire de firmele din Silicon Valley, companiile de automobile dețin expertiză în proiectarea și fabricarea vehiculelor cu motoare cu combustie internă. În schimb, mașinile echipate cu baterii par a fi viitorul, deoarece au mai puține piese, necesită mai puțină întreținere și sunt mai ușor de fabricat.

Mai mult decât atât, producătorii tradiționali de autoturisme caută alianțe pentru a împărți costurile imense de cercetare și dezvoltare, necesare pentru proiectarea autoturismelor autonome. Companiile din Silicon Valley sunt mult mai mari decât producătorii auto tradiționali și au mai multe resurse la îndemână. De exemplu, Apple, care valorează pe bursă de 40 de ori mai mult decât Fiat Chrysler, ar putea achiziționa cu ușurință o asemenea companie auto.

Potrivit firmei de consultanță Frost & Sullivan, autoturismele autonome vor reprezenta până la 15% din totalul vehiculelor din Europa, până în 2030. Prin urmare, alianțele și parteneriatele par a fi strategia potrivită pentru constructorii de automobile determinați să-și apere pozițiile. În acest sens, BMW și Fiat Chrysler au anunțat că masa negocierilor este deschisă și pentru alte firme dornice să li se alăture.

BMW

Sursă:

www.bmwblog.com

www.nytimes.com

www.theverge.com

(Visited 57 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.