Febra lalelelor (Tulip fever)

În secolul al XVII-lea, o fată orfană Sophia (Alicia Vikander) se căsătorește cu un comerciant bogat și puternic Cornelis Sandvoort (Christoph Waltz). Totuși acest „aranjament” nefericit este singurul lucru care o salvează de o sărăcie sigură.

Întreaga aventură începe atunci când soțul său dorește să aibă un portret împreună. Când pictorul intră în casa lor și o întâlnește pe minunata Sophia lucrurile se schimbă total. Deși principiile morale erau pilonii principali în viața Sophiei, totul se preschimbă într-o dragoste nebună.

Între cei doi, pictorul Jan Van Loos (Dane DeHaan) și Sophie, începe o aventură pasională. Căutând să scape de relația pe care o avea cu Cornelius, Sophia se aruncă în brațele artistului și riscă totul.

Jan Van Loos își schimbă modul de viață și încearcă să găsească un plan pentru a o aduce pe Sophie în viața lui definitiv. Lucrurile se complică atunci când febra licitațiilor pentru bulbii de lalele se transformă într-o realitate a afacerilor celor mai influenți oameni din Olanda. În această lume va intra și Jan Van Loos, lucru ce îi va spori notorietatea datorită posesiei unui bulb de lalea rar.

Filmul este unul de dragoste, unde iubirea oarbă este cea care declanșează întreg punctul culminant.

Acesta a fost filmat la Catedrala Norwich, Norwich, Norfolk, dar și în alte locații din Marea Britanie. Au avut un buget estimat de 25.000.000 USD.

Referințe actori

Alicia Vikander este o actriță ce a reușit să câștige simpatia publicului prin rolurile sale din Ex Machina(2014), The Danish Girl (2015), The Man from U.N.C.L.E (2015) sau Jason Bourne (2016). Aceasta a câștigat anul trecut (2016) un Oscar pentru cea mai bună performanță în rol principal pentru The Danish Girl.

Dane DeHaan – actorul care joacă rolul pictorului a fost nominalizat la mai multe festivaluri de filme, câștigând la Hamptons International Film Festival (2013) și la Golden Schmoes Awards (2012) titlul pentru cea mai bună prestație artistică.

 

(Visited 273 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.