Cele mai dezastruoase săptămâni ale lui Trump

A avut câteva săptămâni, să spunem două, care ar putea fi descrise în mod rezonabil de observatorii neutri ca fiind „bune”. Restul săptămânilor sale ca președinte, se încadrează undeva între nu foarte bine și dezastruos de rău.

Dar care au fost cele mai dificile săptămâni pentru președintele Trump? Mai jos, am realizat un clasament al celor mai slab cotate șase săptămâni, ale șefului de stat american.

  1. 27 februarie – 5 martie

La 2 martie, Procurorul general Jeff Sessions s-a recuzat de la ancheta FBI în curs de desfășurare, privind amestecul rusesc în cadrul alegerilor din 2016 – o decizie care l-a luat pe Trump prin surprindere și l-a deranjat.

Într-un tweet, Trump a declarat:

Această întreagă poveste este o modalitate pentru democrați de a-și salva imaginea, ținând cont de faptul că au pierdut alegerile, pe care toată lumea a crezut că le vor câștiga.

Democrații mizează prea mult pe șansa lor. Au pierdut alegerile și acum  au pierdut contactul cu realitatea.

33099490526_262f60cd4e_c

Două zile mai târziu, Trump a scris:

Teribil, am aflat că Obama mi-a ascultat convorbirile din Trump Tower, chiar înainte de victorie. Nu s-a găsit nimic!.

Astfel, a început o campanie de lungă durată (și încă în curs de desfășurare) a personalului lui Trump, de a găsi ceva (orice!) care să susțină această afirmație. Până în prezent, nimic concret.

  1. 5 – 11 iunie

Trump și-a subminat propria administrație și propriile afirmații din trecut, cu privire la așa-numita „interdicție de călătorie”. Acesta a scris pe Tweeter:

Serviciul de Justiție ar fi trebuit să susțină interdicția inițială de călătorie, în locul celei modificate, corectă din punct de vedere politic, dar mult mai slabă.

Președintele l-a atacat, de asemenea, pe primarul Londrei, Sadiq Khan, pentru răspunsul său la atacurile teroriste din 3 iunie, din orașul său. Într-o postare pe Twitter, Trump a scris:

Scuză patetică primită de la primarul din Londra, Sadiq Khan, care a trebuit să se gândească mult la declarația sa nu aveți motiv să fiți panicați. MSM se străduiește să-l vândă!

(Trump a interpretat greșit comentariile lui Khan, acesta din urmă încercând să liniștească londonezii, spunându-le să nu fie alarmați de prezența crescută a poliției în urma atacului).

33140914725_9439448cd1_c

Apoi a venit momentul culminant al săptămânii pentru Trump: mărturia fostului director FBI, James Comey, în fața Congresului. Comunicarea scrisă a lui Comey a adus o serie de lovituri la adresa lui Trump – printre care faptul că președintele i-a cerut lui Comey să treacă de partea sa și să-l susțină fără echivoc, la o cină din data de 27 ianuarie, din cadrul Casei Albe.

Totodată, i-a cerut lui Comey să renunțe la ancheta FBI în legătură cu fostul consilier de securitate națională Michael Flynn, la o altă reuniune a Casei Albe, din data de 14 februarie.

  1. 20 – 26 martie

Comey, înainte să fie concediat, vorbește despre Capitol Hill și spune două lucruri denigratoare pentru Trump:

  • Confirmă faptul că ancheta FBI, în curs de desfășurare privind implicarea Rusiei în alegerile din 2016, cercetează dacă nu cumva vreunul dintre sponsorii lui Trump din campanie, a ajutat guvernul rus în demersul său;
  • Afirmă în mod clar că nu există dovezi în ceea ce privește afirmația lui Trump, conform căreia Obama a ordonat interceptarea convorbirilor din Trump Tower, la alegerile din 2016.

5440991648_fdc9db5b18_b

Poate că cea mai mare lovitură la adresa președintelui american a fost vineri, 24 martie, când Republicanii au retras legislația ce vizează abrogarea și înlocuirea Legii Sănătății, conștienți de lipsa voturilor pentru a o trece.

  1. Mai 8 – 14

În marțea din data de 9 mai, Trump îl concediază pe Comey. Decizia a fost inițial considerată o surpriză, dar apoi a fost blamată de toate părțile. Discuția despre obstrucționarea justiției de către Rusia, se transformă într-un adevărat scandal.

Concedierea lui Comey a condus – 9 zile mai târziu – la numirea lui Bob Mueller în calitate de consilier special, pentru a prelua ancheta referitoare la implicarea Rusiei.

Trump a scris pe Tweeter:

Înainte de a scurge informații către presă, James Comey mai bine s-ar asigura că nu exista înregistrări despre conversațiile noastre.

Câteva luni mai târziu, președintele recunoaște că nu există un sistem de înregistrare a conversațiilor la Casa Albă.

5440393641_2892f718d7_b

  1. Iulie 24 – 30

Trump își începe săptămâna cu o serie de postări pe Twitter, în care îl atacă pe Procurorul general Jeff Sessions, pentru recuzarea sa de investigația ce privește implicarea rușilor în alegeri.Zvonuri privind demisia mai multor oameni din jurul lui Trump, tulbură și mai mult apele.

Scandalurile se întețesc și mai mult până în ziua de joi. Noul director de comunicare din cadrul Casei Albe, Anthony Scaramucci, acordă două interviuri: unul pentru CNN și unul pentru Ryan Lizza, din cadrul New Yorker. În interviul cu Lizza, Scaramucci susține că șeful cabinetului președintelui, Reince Priebus, este un „schizofrenic paranoic”.

Susține totodată că strategul-șef Steve Bannon este mult mai flexibil decât pare.

În ziua de vineri, Trump anunță că Priebus a fost concediat, iar John Kelly este noul șef de cabinet.

  1. August 14 – 20

Răspunsul inițial al lui Trump, față de violența manifestată de militanții pentru supremația rasei albe și neo-naziști, în Charlottesville, Virginia a fost vehement criticată. Mai mult, în cadrul unei conferințe de presă din ziua de marți, președintele american a fost în continuare criticat, pentru faptul că a blamat ambele „ambele părți”, în scandalul din Charlottesville.

În ziua de miercuri, Trump a fost forțat să dizolve câteva consilii executive, după ce numeroși directori generali din cadrul acestora au demisionat, în urma remarcilor președintelui referitoare la situația din Charlottesville.

Joi, în urma atacului terorist din Barcelona, ​​Spania, Trump a scris pe Twitter despre povestea generalului Pershing, ce a împușcat 49 de prizonieri de război filipinezi, cu gloanțe înmuiate în sânge de porc.

În ziua de vineri, Trump a scăpat de Bannon.

8566730507_56eee6f789_c

Sursă:

www.cnn.com

(Visited 50 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.