Coreea de Nord dorește, drept răspuns la amenințarea militară din partea SUA, să testeze o armă nucleară peste oceanul Pacific.

Ministrul de externe al țării, Ri Yong Ho, a declarat reporterilor de la New York că decizia finală ar fi fost luată de șeful său, Kim Jong Un. Ri urma să se adreseze vineri Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, dar a renunțat.

 

„Acest lucru ar putea însemna probabil cel mai puternic test cu bombe pe bază de hidrogen peste Oceanul Pacific. În ceea ce privește măsurile pe care trebuie să le iau, nu știu cu adevărat, din moment ce de acest lucru se ocupă Kim Jong Un„, a declarat Ri.

 

Comentariile lui Ri au apărut la scurt timp după ce Kim a spus că Trump ar „plăti scump” pentru că a amenințat cu „distrugerea totală” a Coreei de Nord în timpul discursului său ONU de marți.

Într-o declarație rară transmisă în direct la cameră, Kim a spus că „va lua în considerare cu seriozitate exercitarea unui nivel corespunzător, cel mai înalt nivel al contramăsurilor din istorie” privind amenințările din partea SUA.

 

„Mă gândesc la răspunsul pe care l-ar fi putut aștepta atunci când a permis astfel de cuvinte să îi iasă pe gură”, a spus Kim. „Cu siguranță voi înfrânge și voi domina acest american bătrân senil cu foc.”

Kim a declarat, de asemenea, faptul că aceste comentariile reflectă un „comportament psihic deranjat”.

Ministrul apărării al Japoniei, Itunori Onodera, a recunoscut amenințarea reprezentată de creșterea bruscă a tensiunilor.

„Nu putem nega posibilitatea ca aceasta să zboare peste țara noastră”, a declarat Onodera joi. Japonia a fost supusă la două excursii de testare a rachetelor nord-coreene în ultimele săptămâni.

 

Surse fotografii: nbcnews.com, abcnews.com

 

 

(Visited 32 times, 1 visits today)