Componentele unei diete echilibrate

O nutriție adecvată ajută la prevenirea problemelor de sănătate. O dietă echilibrată înseamnă integrarea tuturor factorilor esențiali necesari pentru creștere, astfel încât corpul nostru să primească ceea ce este necesar pentru a funcționa corespunzător. Mai mult decât atât, o dietă echilibrată înseamnă nu numai consumarea produselor alimentare potrivite, ci și consumarea acestora în cantități adecvate. Dar ce presupune o dieta echilibrată?

Proteinele

Proteinele sunt necesare pentru dezvoltarea mușchilor, pentru piele și pentru a avea un păr sănătos. Proteinele provin în principal din carne, ce conține și nouă aminoacizi esențiali pentru sănătatea noastră. Cu toate acestea, pentru cei care nu mănâncă carne, combinând surse incomplete de proteine, cum ar fi orezul și fasolea, sunt obținuți și cei nouă aminoacizi esențiali. În medie, adulții au nevoie de 50 de grame de proteine ​​zilnic.

Carbohidrații

O sursă excelentă de energie, carbohidrații aprovizionează organismul cu glucoză. În general sunt împărțiți în două categorii: carbohidrați simpli și complecși. Cei simpli se digeră repede, iar cei complecși mult mai lent.

Sursele de carbohidrați simpli includ fructele, zaharurile, orezul alb și făina. Pe de altă parte, carbohidrații complecși se găsesc în legume verzi, cereale integrale, fasole și linte. Pentru un stil de viață sănătos, cea mai mare cantitate din carbohidrații consumați zilnic trebuie să provină din surse complexe.

Grăsimile

Mulți dintre noi considerăm grăsimile nesănătoase. Cu toate acestea, ele sunt necesare pentru sănătatea și bunăstarea noastră generală. Grasimile sănătoase sunt cele nesaturate. De exemplu, ar trebui să includem în dietă nuci, măsline și avocado, care sunt surse de grăsimi mononesaturate, precum și pește și fructe de mare, surse primare de grăsime polinesaturate.

Grăsimile saturate cresc riscul de boli de inimă și ar trebui evitate.

Vitaminele

Există multe vitamine esențiale, dar un rol extrem de important îl au vitaminele A, C, B și D. Le putem obține din legume și fructe. De asemenea, este recomandat consumul de multivitamine.

Mineralele

Mineralele sunt vitale pentru sănătatea noastră. Ajută la eliberarea de energie din alimente și ajută creșterea. Mineralele esențiale includ calciu, fier, zinc, iod și crom. Fierul, de exemplu, ne ajută să fim energici, în timp ce calciul ne dezvoltă oasele și dinții.

Apa

Puțini dintre noi luăm în considerare importanța apei în dieta noastră. Cu toate acestea, corpul uman este compus din 60% apă, în timp ce creierul nostru este compus din 70% apă. Apa este esențială pentru a menține buna funcționare a corpului. Mai multe detalii despre importanța apei pot fi găsite aici.

Sursă:

www.healthyeating.com

(Visited 133 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.