Centenarul României a ajuns la Londra, iar drumul acestuia nu se termină aici. Iile vechi de 100 de ani vor avea următoarea oprire la Viena.

 

Expoziția a strâns câteva sute de persoane încă de la lansare, confirmând, încă o dată, reîntoarcerea la valorile românești.

Expoziția Centenarul României din Londra a fost o adevărată onoare pentru mine și a avut un succes uimitor, nu pentru că o spun eu, ci pentru că mai mult de 600 de persoane au confirmat asta.

Mai mult, am simțit bucuria și plăcerea lor pentru această acțiune culturală, lucru care m-a făcut să mă simt copleșit într-un mod plăcut. Mulțumesc tuturor pentru sprijin, pentru că ați venit din diferite colțuri ale lumii, în special pentru noi și pentru toate apelurile telefonice și mesajele pe care le-am primit în aceste zile,” a declarat Cristina Chiriac la lansarea expoziției la Londra.

De asemenea, cel care a dat viață acestui proiect prin fotografiile sale, Alexandru Zăinea, a mulțumit celor cu care au muncit la întreg proiectul.

 

Mulțumiri speciale unei persoane deja de suflet, Cristina Chiriac, cu care am inițiat proiectul și, de asemenea, impresionantei echipe implicate: minunata Laura Cosoi (actrită, în fotografiile expuse), Brândușa Bordeianu, Artist Make-up, Adonis Enache (coafura), Chriss Casper (producător de muzică / video), George Dițu (asistent de fotografie), Flori de ie (îmbrăcăminte expuse la 100 de ani, marca) și Marcela Cosnean care ne-a ajutat cu locația fotografiei),” a declarat Alexandru Zăinea.

 

 

„De asemenea, este o mare onoare pentru mine de a avea prieteni buni alături de mine, Sir Kamil Lemie și vicepreședintele TVE Global Sustainability Film Award, Grace Bian prezentând expoziția.

Nu în cele din urmă, o mulțumire deosebită pentru ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache și pentru întregul sprijin al Institutului Cultural Român din Londra, Ministerului Culturii și Identității Naționale, care ne-a ajutat să facem tot posibilul. Îți mulțumesc și ție, Francisco Jose Romero Miron, că ai venit din Spania pentru a face fotografiile pentru eveniment.

PS: Îmi cer scuze dacă am omis să menționez pe cineva/ceva,” a mai declarat acesta.

 

Expoziția are rolul de a da viață și de a sublinia importanța esenței culturale în aniversarea Centenarului.

 

(Visited 123 times, 1 visits today)