Cele mai vizitate muzee din lume

Vă face plăcere vizitaţi muzee, de fiecare dată când călătoriţi? În cazul în care v-aţi întrebat care sunt cele mai renumite din lume, vă ajutăm noi cu o listă întocmită de TEA – Themed Entertainment Association. TEA este o organizație internațională, non-profit, care întocmește un top anual al atracțiilor turistice, după numărul de vizitatori ai acestora, în Indexul Muzeelor (Museum Index).

Conform ultimului raport publicat de către TEA, primele zece cele mai vizitate muzee din 2016, sunt în UK, Vatican, China, SUA și Franța. Detalii despre fiecare muzeu în parte regăsiți mai jos.

Tate_Modern1

Pe locul 10 se clasează muzeul Tate Modern, din Londra, căruia i-au trecut pragul 5.839.000 vizitatori în 2016. Acesta este găzduit de o fostă centrală electrică, aflată pe malul sudic al Tamisei. Turnul său iese imediat în evidență, având o înălțime de 99 metri. Turiștii care aleg să viziteze Tate Modern se pot bucura de o gamă largă de expoziții de artă. Pot fi admirate capodopere de Matisse, Monet, Kapoor, Warhol, Picasso sau Lichtenstein. În plus, exceptând câteva expoziții temporare, intrarea este gratuită.

Spiral Staircase Vatican1

Pe locul 9 este clasat complexul Muzeele Vaticanului, vizitat de 6.067.000 oameni în 2016. Aici se regăsesc opere și obiecte de artă strânse de papalitate de-a lungul secolelor, de la opere de artă renascentiste până la morminte romane excavate sub Grădinile Vaticanului. Printre atracții se numără Capela Sixtină, Galeria Hărților, tronul papal și camerele Raphael. Scara în dulbă spirală, prezentată în imaginea de mai jos, a fost proiectată de Giuseppe Momo, fiind ea însăși o atracție.

London Gallery 1

Locul 8 este ocupat de Galeria Naționala din Londra, vizitată de 6.263.000 turiști în cursul anul ui trecut. Sunt găzduite mai mult de 2000 de picturi din secolele XIII-XIX. Operele expus e sunt reprezentante ale mai multor stiluri artistice. Vă recomandăm să nu ratați Floarea Soarelui a lui Van Gogh, din Camera 43.

Următorul loc este ocupat de Muzeul de Știință și Tehnologie din Shanghai. În 2016 i-au trecut pragul 6.316.000 vizitatori. Inaugurat în anul 2001, dispune acum de 14 săli de expoziție și teatre IMAX, în care au loc peste 10.000 de proiecții anual. Expozițiile permanente includ Lumea Roboților, Lumea Animalelor și Navigarea în Spațiul Cosmic.

Shanghai Museum

Muzeul Britanic din Londra, ce a fost vizitat de 6.420.000 turiști în 2016 ocupă locul 6. Înființat în 1753, cuprinde exponate ce ilustrează peste două milioane de ani de istorie, precum Piatra Rosetta sau mumiile egiptene.

BritishMuseum

Pe locul 5 se regăsește Muzeul de Artă Metropolitană din New York, vizitat de 6.700.000 turiști anul trecut. Sunt necesare câteva zile bune pentru a vizita toate secțiunile muzeului. Regăsim o reconstrucție a Templului Dendur, sculpturi Grecești și Romane, precum și opere de artă realizate de maeștri precum Rembrandt, Raphael, El Greco, Degas, Renoir, și Cézanne.

NY Mettropolitan Art Museum

Muzeul de Istorie Naturală din Washington D.C. este pe locul 4, trecându-i pragul 7.100.000 turiști în anul 2016. Fie că este vorba de fosile de dinozauri, de un recif de corali viu, sau de diamantul Hope de 45,52 carate, sunt foarte multe exponate de admirat. Galeriile sunt deschise în fiecare zi, cu excepția Crăciunului.

Washington Natural History Museum

Muzeul Louvre, din Paris ocupă următorul loc, cu 7.400.000 turiști ce i-au trecut pragul anul trecut. Dacă vă aflați la Paris, nu ratați ocazia de a vedea unele dintre cele mai mari opere de creație ale umanității, printre care și Mona Lisa. Chiar și clădirea în sine trebuie admirată, inclusiv piramida de sticlă de la intrare.

Louvre

Muzeul Național de Aer și Spațiu din Washington, clasat pe locul 2, este parte a Institutului Smithsonian. Găzduiește cea mai mare colecție de exponate de aviație și spațiu din lume. Aici sunt expuse modulul de comandă Wright Flyer și Apollo 11, precum și sonda Stardust de la NASA. 7.500.000 turiști au fost înregistrați în 2016.

Air&Space Washington

Cel mai vizitat muzeu în anul 2016 a fost Muzeul Național Chinez din Beijing, înregistrând 7.550.000 turiști în 2016. Înființat în 2003, se află la marginea Pieței Tiananmen din Beijing, intrarea fiind liberă. Adăpostește peste 1,3 milioane de expoziții în sălile sale, un loc central fiind ocupat de realizările Chinei în istorie, cultură și artă.

NationalMuseumChina

Mai multe informații puteți regăsi la adresele următoare:

http://www.teaconnect.org

http://www.tate.org.uk/

http://www.rome-city-guide.com

https://www.nationalgallery.org.uk/

http://www.thousandwonders.net/

http://www.fosterandpartners.com/

https://www.yelp.com

http://www.bhmpics.com

http://newsdesk.si.edu/

(Visited 78 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.