Cele mai bune 8 orașe pentru expați

Unii dintre noi visează la un loc de muncă care să ne permită să lucrăm de la distanță, de oriunde în lume. Dacă am avea șansa unui asemenea job, am putea avea în vedere un orășel cochet european sau străzile zgomotoase ale New York-ului. Totuși, trebuie să ținem cont de faptul că adaptarea la o nouă cultură, ca expat, nu este întotdeauna o sarcină ușoară.

Din fericire, firma de consultanță globală Mercer, a lansat ultimul său raport anual, ce cuprinde un top al celor mai bune orașe, din punct de vedere al nivelului de trai. Clasamentul ia în considerare mai multe variabile precum condițiile economice, stabilitatea politică, serviciile publice, precum  și activitățile de recreere disponibile.

Potrivit raportului Mercer, al optulea loc aparține Genevei, Elveția. În ciuda faptului că este unul dintre cele mai scumpe orașe din lume, oferă o mulțime de oportunități celor în căutarea veniturilor mari. Mai mult, multe organizații internaționale, cum ar fi Crucea Roșie și Organizația Mondială a Comerțului, se află în orașul francofon.

Frankfurt, Germania ocupă locul șapte. Frankfurt este cel mai mare centru financiar din Europa continentală și găzduiește cele mai mari târguri de cărți și auto din lume. În plus, Frankfurt este un bun punct de pornire pentru a explora restul Europei.

2. Frankfurt

Düsseldorf, Germania, este pe locul șase pe listă, fiind un mare centru economic și cultural. În ciuda faptului că este un oraș prosper, orientat spre modă și spre tehnologie, este adesea trecut cu vederea în favoarea rivalului său feroce, Köln.

3. Dusseldorf

Locul al cincilea este ocupat de Vancouver, Canada. Vancouver este special datorită echilibrului unic atins: îmbină tot ceea ce înseamnă viața într-un oraș mare, cu un angajament ferm față de protejarea mediului. Oamenii din Vancouver merg adesea cu bicicleta sau cu caiacul.

4. Vancouver

Următorul pe lista Mercer, este Munchen, Germania, pe locul patru. Orașul este unul special deoarece îmbină restaurante, cafenele și mall-uri cu galerii și festivaluri incredibile, inclusiv celebrul Oktoberfest.

5. Munich

Auckland, Noua Zeelanda ocupă locul trei. De știut: Auckland Domain, cel mai vechi parc al orașului, este construit în jurul craterului unui vulcan stins. În plus, plajele se află la câțiva pași de centrul orașului. Cum să nu vă placă un asemenea loc?

6. Auckland

Zurich, Elveția ia medalia de argint – de așteptat atunci când 99% din populația sa a declarat că este pe deplin mulțumită de nivelul de viață atins. Fiind în inima Europei Occidentale, este un bun punct de plecare pentru vizitarea altor țări de pe vechiul continent.

7. Zurich

Locul întâi este revendicat pentru al optulea an consecutiv de către Viena, Austria. Orașul este cunoscut atât pentru istoria sa veche de secole, cât și pentru nivelul de trai ridicat, pentru siguranță și totodată pentru distracție. Nu în ultimul rând, nu uitați că a fost căminul unor personalități precum Mozart, Freud și Hayek.

8. Vienna

Sursă:

www.cntraveler.com

(Visited 44 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.