Ce sa nu ratezi când ajungi în Maramureș?

Dacă te-ai hotărât ce anume vrei să faci în următoarea perioadă și Maramureș este răspunsul, atunci hai să vedem ce putem face în această zonă minunată!

Cu toții recunoaștem frumusețea și unicitatea zonei Maramureșului, dar de cele mai multe ori istoria din spatele obiectivelor este cea mai interesantă parte. Vă propunem 5 obiective, despre care nu mulți știu aceste detalii.

 

1.Biserica de lemn  Sf. Nicolae din Budești Josani 

Aceasta este una dintre cele mai vechi biserici de lemn, datând din anul 1943. Cu o arhitectură deosebită, aceasta rămâne mărturia vie a creștinătății din acea perioadă. În anul 1999 aceasta a fost inclusă pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

 

2.Lacul Albastru din orașul Baia Sprie

Aflat în apropierea Băii Sprie, la Dealul Minei, veți găsi acest minunat lac. Având o adâncime de aproximativ 4 metri, fostă galerie minieră și cu o culoare cu adevărat deosebită, Lacul Albastru a căpătat notorietate în regiune, treptat fiind cunoscut și peste granițe.

 

3.Parcul Național Munții Rodnei din județele Maramureș și Bistrița-Năsăud

În această zonă veți găsi pe lângă Peșterile Mglaei, Izvorul Tausoarelor, Zânelor, Laptelui, Izvorul Albastru al Izei și Baia lui Schneider; Parcul Natural Munții Rodnei alături Rezervația Naturală Pietrosu Mare.

Pe lângă frumusețea locului veți avea ocazia să vedeți (poate pentru prima dată) zimbrul, cocoșul de mesteacăn sau floarea de colț.

 

4. Stațiunea Izvoare

La o altitudine de 926 de metri veți putea descoperi stațiunea Izvoare. Aceasta este la doar 30 de kilometri distanță de Baia Mare.

Indiferent de perioada în care dorești să faci o vizită locului vei avea un program destul de încărcat. Poți face diferite trasee pe munți sau te poți bucura de peisajele care îți vor tăia respirația.

Dacă este zăpadă, atunci veți putea să mergeți pe pârtia Cora –are o lungime de aproximativ 730 de metri. De asemenea, în zonă, există pârtii de schi cu nocturne, un mare plus pentru iubitorii de sport extrem.

Dacă schiul nu este sportul dumneavoastră preferat, atunci puteți să faceți o plimbare cu telecabina sau să alegeți tratamentele SPA.

 

5.Mocănița!

Da, o veți găsi în Maramureș. Pe lângă frumusețea traseului, Mocănița are o istorie cu adevărat deosebită. Aceasta era folosită, la început, pentru a căra lemn. Programul este unul destul de restrictiv: din aprilie până în noiembrie Mocănița parcurge drumul de la Vișeul de Sus până la Paltin și viceversa.

 

Dacă ai ajuns în zonă poți încerca și bunătățile de la Casa Elefant care te va pofti să te alături îți iei prânzul în vagon.

 

Important de reținut:

Traseul Mocăniței a fost modificat odată cu inundațiile din anul 2008. Partea frumoasă? Dacă îți dorești să o zi de naștere cu adevărat deosebită atunci îți poți serba ziua chiar în Mocăniță pentru o sumă de 800 de euro.

Perioada oficială de vizitare este începând cu 1 mai până pe 17 octombrie.

Maramureșul este unul dintre județele care are un tezaur extrem de bogat, ce te va face să te rupi de agitația și stresul orașului. Dacă nu ai mai avut demult o vacanță de câteva zile și vrei să mergi într-o zonă ce a pătrat tradițiile locale, atunci trebuie să te oprești în zonă.

Pe scurt, Maramureșul este o zonă unde ai ocazia să redescoperi fiecare oraș, fiecare comună la fiecare vizită. Aceasta este totodată una dintre zonele ce a conservat monumentele și atracții turistice pe perioade de sute de ani, reușind, de cele mai multe ori, să fie una dintre destinațiile turistice preferate ale românilor și nu numai.

 

Surse fotografii: mocanita.ro, www.infopensiuni.ro, www.dozadebine.ro, www.laculalbastru.ro, locuridinromania.ro

(Visited 100 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.