Cât de confortabil v-ați simți într-un avion fără pilot?

Aceasta este întrebarea, iar milioane de oameni ar putea fi nevoiți să aleagă în viitor dacă doresc să folosească acest mijloc de transport către vacanțele lor.

 

window-windowseat-airplanePe măsură ce ne apropiem de o lume a mașinilor fără șofer, care sunt deja pe drum în unele orașe din SUA, fiind testate și în Londra, avioanele controlate de la distanță pot fi următorul mod de transport.

Acest tip de avion urmează să fie testate de producătorul de aeronave Boeing în anul 2018.

Un sondaj realizat de firma de servicii financiare UBS sugerează ca aceste aeronavele fără pilot nu sunt prea populare, însă 54% din cei 8.000 de persoane chestionate spun că este puțin probabil să efectueze un zbor fără pilot. Persoanele care fac parte din grupa de vârstă 50+ au fost cele mai reticente, cei mai mulți evitând ideea.

 

Doar 17% dintre cei chestionați au declarat că se vor urca într-un astfel de avion. Cei mai mulți sunt tineri, fiind dispuși să le încerce, iar grupa de vârstă 25-34 de ani au declarat că este cel mai probabil să se îmbarce.

 

Sentimentul de siguranță?

instrument-airplane-cockpit

Unul dintre cele mai mari puncte de dezbatere din jurul introducerii avioanelor este siguranța.

În timp ce zborul este considerat, în general, ca fiind una dintre cele mai sigure forme de călătorie, raportul UBS a sugerat că avioanele fără pilot ar fi și mai sigure.

Acesta a constatat că aproximativ 70% până la 80% din accidentele care apar sunt rezultatul erorilor umane, iar oboseala echipajului este responsabilă pentru 15% până la 20% dintre aceștia.

(Visited 38 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.