Cariera lui Floyd „Money” Mayweather

Orice am crede despre persoana Floyd Mayweather din afara ringului, ținând cont de palmaresul său de 50-0, trebuie să recunoaștem că a fost unul dintre cei mai mari din istoria boxului.

În ultimul său meci, a oferit publicului exact ceea ce i s-a cerut. L-a învins pe cel mai temut și cunoscut luptător MMA de pe planetă, Conor McGregor, în Las Vegas, în cadrul meciului de box desfășurat la T-Mobile Arena.

Boxerul american a reușit să depășească recordul lui Rocky Marciano de 49-0, record ce a stat în picioare din 1955, până la ultima victorie a lui Floyd. O realizare cu adevărat extraordinară – probabil vor trece mulți ani până când va fi depășită.

După lupta cu McGregor, mulți au susținut că meciul nu este unul de luat în considerare, fiind primul meci de box profesionist pentru cel din urmă. Potrivit acestor opinii, recordul de 50-0 nu aparține cu adevărat lui Mayweather.

Mai mult, unii susțin că Floyd Mayweather și-a ales cu grijă toți oponenții pe parcursul carierei sale. Faptul că nu a luptat cu Manny Pacquiao până în 2015 este un bun exemplu, ilustrând cele de mai sus.

Cu toate acestea, Marciano însuși s-a confruntat cu o situație similară, câțiva dintre adversarii săi fiind aprig criticați de presă. De exemplu, în lupta lui Marciano împotriva lui Gil Cardione din 1948, Cardione a declarat că luptă pentru a-și întreține familia. În plus, conform site-ului cu statistici din box, Boxrec, Marciano l-a învins pe americanul Pat Richards în două runde, în 1949. În aceea perioadă, ziarul New York Daily Mirror l-a descris pe Richards drept un om care „nu are ce să caute în ring”.

Obiectivul nu este acela de a-l critica pe Marciano. Pur și simplu subliniem faptul că ambii luptători au fost acuzați că și-au ales adversarii pe sprânceană, conform criticilor primite.

Boxerul mexican Ricardo Lopez ar trebui, de asemenea, să fie menționat atunci când discutăm despre Marciano sau Mayweather. Acesta s-a retras în 2001 fiind campion mondial la două categorii, cu 51 victorii și o egalitate. În meciul destul de controversat împotriva lui Rosendo Alvarez din Nicaragua, din 1998, Lopez a suferit o tăietură urâtă.Meciul a fost oprit după 7 runde complete.

Unul dintre arbitrii a acordat victoria lui Lopez, unul lui Alvarez, în timp ce al treilea a declarat remiză. Dacă nu ar fi fost acest meci de box, mexicanul s-ar fi retras cu un record de 52-0. Ca atare, recordul lui Mayweather de 50-0 nu ar fi fost la fel de important.

În timp ce Marciano a luptat de 7 ori pentru titlul mondial, Mayweather, într-o carieră de două ori mai lungă, a boxat de 26 de ori pentru titlul mondial și a înfruntat 16 campioni mondiali. Orice am crede despre Floyd “Money” Mayweather, realizările sale din box au făcut istorie.

Sursă:

www.bbc.com

Imagini:

www.bbc.com

www.biografiasdeinteres.com

www.thesource.com

(Visited 100 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.