Bateriile mașinilor electrice: o industrie de 240 miliarde dolari

Compania de consultanță Bernstein, cu sediul pe Wall Street, prezice că vehiculele electrice vor reprezenta până la 40% din toate achizițiile de vehicule, în 20 de ani. Având în vedere că acum sunt produse aproximativ 100 de milioane de vehicule anual și presupunând că producția totală va rămâne aceeași în 2037, vehiculele electrice (VE) vor fi în număr 40 de milioane.

În plus, considerând că o baterie pentru VE costă la fel ca un motor cu combustie internă, în jur de 6.000 de dolari, vorbim de o industrie de $240 miliarde.

Tehnologia bateriilor necesare vehiculelor electrice a luat amploare inițial în Japonia, apoi în Coreea de Sud, iar acum în China. Dovadă este faptul că, în ultimii 3 ani, capacitatea de producție a celulelor de baterii la nivel mondial s-a dublat, până la 125 GWh, creștere susținută în principal de companiile chineze.

Cei mai renumiți furnizori de baterii pentru vehicule electrice, la nivel mondial, sunt Panasonic din Japonia, Samsung și LG Chem din Coreea de Sud, împreună cu Gigafactory, deschis recent în Nevada, de către Panasonic și firma americană Tesla.

Cu toate acestea, există un alt furnizor important de baterii și vehicule electrice, pe plan mondial. BYD, este o companie chineză al cărei acronim înseamnă „Build Your Dream” sau „Construiți-vă/Realizați-vă visul”. A produs aproape 500.000 de autoturisme și autobuze în 2016, dintre care 100.000 au fost electrice. Este și cel mai mare producător de baterii din China, având o capacitate de 20 GWh.

3

Există mulți alți producători de baterii pentru vehicule electrice, în China. Având în vedere că numărul de mașini electrice este în creștere rapidă în această țară, multe companii doresc o felie din piața asociată, cea a bateriilor, în valoare de $240 miliarde. În plus, guvernul chinez susține firmele producătoare de baterii prin subvenții și alte programe speciale.

Prin urmare, se poate spune că astăzi China este bine poziționată pentru revoluția electrică și că va avea o cotă importantă din piața de baterii de $240 de miliarde. Cu toate acestea, trebuie să acorde atenție faptului că, pentru fiecare baterie suplimentară produsă și vehiculu electric asamblat, investițiile realizate în motoarele cu combustie internă își pierd valoarea.

Sursă:

www.forbes.com

(Visited 66 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.