Antreprenor de meserie?

Dacă te gândești să îți schimbi meseria și să devii antreprenor cu siguranță cauți câteva oportunități de afaceri. Ce proiect interesant ai putea aborda?

Cel mai discutat subiect în ultima perioadă este, fără îndoială, cel al sustenabilității – ce fac oamenii, dar mai ales firmele în acest caz? În general… mai nimic. De ce? Majoritatea ar trebui să construiască de la zero o platformă administrativă, dar și a forței de muncă, iar acest lucru este extrem de costisitor.

DAR…chiar dacă suntem într-un stadiu incipient al discuției s-au mișcat ceva lucruri în ultima perioadă, datorită unor oameni cu inițiativă, dar și cu multă determinare. Niște antreprenori cu viziune au fost și cei de la Let’s Do It Romania! (Ștefan Buciuc, Andrei Coșuleanu, Anca Baniță, Anamaria Hâncu, Ionuț Iordăchescu) – aceștia au creat o aplicație, au mobilizat sute de voluntari pentru a curăța o țară întreagă și nu s-au oprit aici! Dacă îi veți urmări, aceștia au extrem de multe proiecte și o perspectivă de viitor.

Alte idei pe partea de sustenabilitate sunt renunțarea la pungile de plastic și înlocuirea acestora cu recipiente sau introducerea obiectelor reutilizabile în cadrul evenimentelor în care vasele de sticlă nu sunt o opțiune. Cam pe același principiu a mers și o echipă din Cluj, atunci când a hotărât să investească în produse reciclabile, biodegradabile și.. comestibile. Da, ați citit bine! J Maria și Lukasz Lichtenber (soțul ei) au hotărât să aducă acest concept și în România, fiind o alternativă extrem de bună pentru plasticul standard de la orice eveniment.

Haideți să vă dăm și o veste bună!

,,Startup-urile din România care au o soluție inovatoare de reciclare și reducere a impactului deșeurilor pot câștiga finanțare în valoare de 50.000 de euro şi consiliere pentru dezvoltarea ideii lor de business, în cadrul programului ReUse Hub.”

 

Așadar, dacă vrei să faci și tu o schimbare pentru viitorul tău, trimite ideea ta către organizatori și cu siguranță nu vei regreta!

Mai multe detalii despre proiect vei găsi aici.

 

(Visited 113 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.