Amazon a anunțat că intenționează deschiderea unui nou sediu, numit Amazon HQ2, în America de Nord. HQ2 va costa aproximativ 5 miliarde de dolari și va oferi locuri de muncă pentru 50.000 de oameni, conform site-ului companiei. 

Campusul Amazon din Seattle

„Ne așteptăm să investim peste 5 miliarde de dolari în sediu și dorim să-l dezvoltăm astfel încât să ofere până la 50.000 de locuri de muncă bine plătite”.

Sediul curent al companiei este situat în Seattle, fiind alcătuit din peste 33 de clădiri. Potrivit reprezentanților companiei, HQ2 va fi un birou la fel de important precum cel din Seattle. Conform cerințelor gigantului american, acesta caută o zonă metropolitană cu peste 1 milion de locuitori, cu un aeroport internațional și instituții de învățământ bune.

Multe orașe și state din SUA au început un război al licitațiilor, inclusiv Dallas, Houston, Toronto, Louis, Kentucky și Miami. Compania de e-commerce a declarat că stimulente precum terenuri puse la dispoziție, reduceri de taxe și pachete de relocare vor influența decizia finală.

În multe părți ale țării, guvernele locale au depus eforturi mari pentru a crea locuri de muncă și a aduce investitori. În Wisconsin, de exemplu, producătorul taiwanez Foxconn va primi un pachet de stimulente de 3 miliarde de dolari pentru construirea unei fabrici de ecrane cu cristale lichide, în valoare de 10 miliarde dolari.

Sursă:

www.npr.org

www.amazon.com

(Visited 63 times, 1 visits today)