Un film ce vorbește despre puterea de a îți depăși condiția, de a iubi, de a ierta. Dar acest lucru este amplificat, mai ales când totul este pus sub semnul întrebării, bântuit de o boală incurabilă.

 

MV5BMjAzMTE1NzQxNF5BMl5BanBnXkFtZTgwNjcwODY3MTI@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_Iubirea vindecă tot – acesta este motto-ul filmului, dragostea este cea care o ajută pe Madeline, o fată de numai 17 ani, să vadă lumea altfel.

Madeline Whittier, are o boală rară care o face să rămână în interiorul casei sale pentru restul vieții. Întreaga ei viață se rezumă la cărți, mama ei și Carla (asistenta ei); dar totul se schimbă atunci când o familie se mută vis-a-vis. Olly Bright este noul vecin al lui Maddy. Ei se vor apropria prin e-mailuri și prin mesaje, având la dispoziție doar mediul virtual pentru a comunica. Cu cât se cunosc mai mult, cu atât se îndrăgostesc mai mult. Olly începe să-o facă pe Maddy să-și dea seama că nu trăiește cu adevărat și că lumea nu se rezumă la o cameră cu patru pereți.

Filmul este realizat după cartea cu același nume, scrisă de Nicola Yoon.

 

Funny things – ce anume este diferit în carte față de film?

  1. Viața lui Olly la domiciliu a fost un rol mai important în carte decât în film. Cartea intră mai profund în viața lui Olly și în persoana lui.
  2. În film, mama lui Maddy spune că Olly are nevoie de o tunsoare – aceasta având părul de mărime medie. În carte, Olly are un cap ras.
  3. Există o scenă în film în care astronautul stă pe un scaun de bar într-o cină pe care Maddy o creează. Această scenă este o referire la faimoasa pictura din 1942 „Nighthawks” a artistului american Edward Hopper.
  4. În film, Olly are ochi de culoare maro. În carte, Olly culoarea ochilor este de un albastru oceanic și un ten de măsliniu.
  5. Atunci când Olly și Maddy schimbă numerele de telefon, putem vedea ultimele patru cifre din numărul său citite 0117. Acestea arată ca o ortografie numerică a numelui ei – „Olly”.

 

 

Sursă video/fotografii: youtube.com, imdb.com

(Visited 76 times, 1 visits today)