8 Alimente sănătoase pentru dieta ta

Un stil de viață sănătos începe în primul rând printr-o alimentație sănătoasă. Renunțarea la alimentele foarte procesate și înlocuirea lor cu alimente cât mai naturale, poate avea un impact pozitiv extraordinar asupra sănătății noastre. Ar trebui să avem toții o dietă variată, bazată pe proteine ​​de calitate, grăsimi sănătoase, fructe și legume.

Nucile, legumele verzi, fructele, peștele, carnea, iaurtul și ouăle ar trebui să facă parte din mesele noastre zilnice. Vom analiza în continuare 8 alimente care ar trebui să se afle mereu pe lista noastră de cumpărături

1.Nucile și semințele

Sunt pline de vitamine, minerale, grăsimi monosaturate sănătoase, având totodată un nivel scăzut de grăsimi saturate. Orice tip de nuci este recomandat – migdale, fistic, alune de pădure, nuci și nuci braziliene. Mai mult, acestea sunt ușor de păstrat  și cărat la birou. Deoarece sunt dense caloric, asigurați-vă că nu mâncați mai mult de 30-50 g pe zi.

2.Iaurtul

Multe iaurturi de pe piață sunt conțin „bacterii bune”, benefice pentru tractul nostru digestiv. În plus, iaurtul este plin de calciu, potasiu și vitamina B. Unele iaurturi de pe piață au multă zahăr, prin urmare, ar trebui să verificăm corect etichetele înainte de a cumpăra ceva.

3.Legumele verzi

Legumele verzi cum ar fi broccoli, varza și salata verde au o mulțime de nutrienți și pot ajuta la reducerea riscului de cancer. Spanacul este recomandat, de asemenea. Este plin de fier și vitamina K, aceasta din urmă prevenind osteoporoza, diabetul și artrita.

4.Afinele

Afinele sunt bogate în fibre, antioxidanti și fitonutrienți. Pot fi consumate singure sau amestecate cu iaurt. Deoarece nu sunt dense caloric, putem consuma o jumătate de ceașcă până la o ceașcă pe zi, de preferință la micul dejun sau după-amiaza, la 2-3 ore după prânz.

5.Somonul

Spre deosebire de alți pești, studiile au arătat că nivelurile de mercur sunt relativ scăzute în somon. Somonul conține multe proteine ​​și grăsimi sănătoase, cum ar fi omega-3. Recomandăm consumul de somon sălbatic, deoarece peștele de fermă poate fi expus sau tratat cu antibiotice.

6.Ouăle

Ouăle sunt o altă sursă versatilă de proteine, putând fi consumate la orice masă, nu doar la micul dejun. Conțin vitamina B2 și vitamina B12, ambele fiind importante pentru energie și celulele roșii din sânge. Gălbenușul de ou conține majoritatea vitaminelor, mineralelor și grăsimilor. Cercetările recente au arătat că un consum moderat de oua este sănătos și nu crește riscul bolilor de inimă.

7.Avocado

În timp ce majoritatea fructelor mulți carbohidrați, avocado este diferit, fiind bogat în grăsimi sănătoase. Mai mult decât atât, este bogat în vitaminele B, K și E, având și un conținut foarte ridicat de fibre. În ultimii ani, a devenit incredibil de popular, multe studii susținând că cei ce consumă regulat avocado, au un nivel de colesterol scăzut în sânge.

8.Carnea

Carnea de la animalele pășunate este ideală pentru sănătatea noastră. Are mai multe grăsimi „bune” și mai puține grăsimi „rele”, decât “carnea din comerț”. În plus, carnea ce provine de la animale hrănite cu iarbă nu conține hormoni, antibiotice sau alte medicamente. Mai mult, aceste animale produc o hrană bogată în vitamine, calciu, magneziu și potasiu.

Este important să ținem minte că o dietă echilibrată este cheia pentru un stil de viață sănătos. Din când în când, putem, de asemenea, să ne răsfățăm cu ceva dulce.

(Visited 143 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.