7 lucruri pe care le poți face în capitală

Vizitezi Bucureștiul și vrei să știi ce poți face, care sunt atracțiile și ce merită să vezi? V-am pregătit 7 lucruri pe care trebuie să le faci într-un city break.

  1. Palatul CEC

 

Dacă vrei să vezi o clădire din secolul al XIX-lea cu adevărat deosebită, atunci te invităm să mergi pe Calea Victoriei (aproape de Universitate). Construcția a început în anul 1987 la ordinul Regelui Carol I și al reginei Elisabeta. Înainte de a începe lucrările pentru palat, aici s-au aflat mânăstirea și hanul ,,Sf. Ioan cel Mare”, din secolul XVI.

Arhitectul acestui frumos proiect a fost Paul Gotterau, predominând un stil gotic și francez din perioada respectivă.

 

  1. Casa Melik

 

Aceasta este cea mai veche casă din București, fiind construită în anul 1750 de Hagi Kevork Nazaretoglu. Aici veți găsi și Muzeul Theodor Pallady, din acest motiv lucrările faimosului artist român vor fi principalele atracții.

 

  1. Bonus info: Stația de metrou de la Politehnica

 

Dorim să vă împărtășim un secret pe care nici mulți bucureșteni nu-l știu. La stația de metrou Politehnică veți găsi o podea istorică! Aceasta a fost pavată cu plăci de marmură și granit dar… cu fosile de acum 180 de milioane de ani! Practic, în fiecare zi, mii de bucureșteni pășesc (literalmente) pe bucăți de istorie.

 

  1. Muzeul Național al Țăranului

 

Pe lângă partea de muzeu aici vă veți bucura de un cinematograf (la prețuri extrem de bune) și un local absolut minunat! Partea frumoasă? Deseori puteți prinde concerte cu artiști locali care vă vor face o seară cu adevărat specială.

 

 

  1. Biserica Stavropoleos

 

Dacă vrei să mai vezi ceva cu adevărat deosebit atunci poți poposi la biserica Stavropoleos. Aceasta a fost construită de un grec în 1724, însă în urma cutremurelor de-a lungul timpului aceasta a fost restaurată în mare parte. Unul dintre arhitecții care au participat la aceste restaurări este chiar Ion Mincu.

  1. Strada Xenofon- strada pictată

 

Acesta stradă în trepte este aproape de parcul Carol, fiind pictată periodic de artiștii locali. Acesta are nu mai mult de 220 de ani și 100 de trepte.

 

  1. Rooftop bar

Dacă vrei să te bucuri de oraș într-un mod unic, atunci îți recomandăm să mergi la un rooftop bar. Câteva recomandări: Astrodom, Upstair, Pasha by Noah, 18 Lounge, Pura Vida Sky Bar, Silk, Sole Bar & Restaurant, SkyBar, Avantgarde Double Tree by Hilton.

Sursa fotografie: http://www.muzeultaranuluiroman.ro/, en.wikipedia.org

(Visited 91 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.