7 Gustări sănătoase pentru birou

Știm cu toții că este dificil să avem mereu un regim alimentar sănătos la locul de muncă. Ori de câte ori lucrăm la un proiect important, ce trebuie finalizat cât mai repede cu putință, uităm să mâncăm sau pur și simplu alegem să ne răsfățăm cu dulciuri pline de zahăr, carbohidrați și grasimi nesănătoase.

Nu ne putem baza nici pe automatul de snack-uri din birou, ce ne oferă de regulă dulciuri și chipsuri. Din fericire, chiar și când suntem mereu pe fugă, avem numeroase opțiuni de gustări rapide, ușoare și ieftine.

Vă prezentăm mai jos 7 gustări sănătoase, pe care le puteți aduce în fiecare zi la birou. Sunt hrănitoare și ne satisfac pofta de dulce, în acele după amiezi în care simțim nevoia să ronțăim ceva.

1.Semințe și nuci crude

Atât semințele cât și nucile sunt o sursă de proteine ​​și grăsimi sănătoase. Sunt bogate în vitamine și sunt ușor de depozitat. Fiind dense caloric, asigurați-vă că nu mâncați mai mult de 30-50g pe zi.

Indiferent dacă sunteți un fan al semințelor de dovleac, al semințelor de floarea-soarelui, al migdalelor, al nucilor pecan sau de Brazilia, al fisticului sau al alunelor, asigurați-vă că cele pe care le consumați sunt nesărate, pentru a reduce cantitatea de sodiu ingerată.

2.Fructe proaspete

Puteți mânca un măr, o banană, o pară, un ciorchine de strugure, un pumn de fructe de pădure sau orice alt fruct, acestea având o mulțime de vitamine și minerale. Fructele oferă, de asemenea, un echilibru sănătos de carbohidrați și fibre, satisfăcând în același timp pofta de dulce.

3.Fructe uscate

Fructele uscate au de obicei o reputație proastă, datorită cantităților mari de zahăr conținute. Cu toate acestea, putem găsi ușor fructe uscate neîndulcite, ce conțin numai zahărul prezent în mod natural în fruct. Aceste gustări nu sunt doar dulci, ci sunt și bogate în fibre și potasiu. Pot fi depozitate ușor, pe o perioadă lungă de timp, fiind o sursa excelentă de energie.

Printre fructele deshidratate preferate enumerăm caisele, smochinele și curmalele. Țineți cont de faptul că fructele deshidratate trebuie consumate în cantități mici, fiind dense caloric.

4.Ciocolată neagra

Din când în când ne putem bucura și de puțină ciocolată neagră. Pudra de cacao este o sursă excelentă de magneziu,  ajutându-ne să scăpăm de stres. Vă sugerăm să alegeți o ciocolată cu un conținut de cacao de minim 70%.

5.Legume

Puteți întotdeauna să luați la pachet o casoletă cu legume proaspete – morcovi, castraveți, ardei roșii, țelină – toate sunt alegeri potrivite. Legumele au un conținut ridicat de apă și fibre, iar senzația de sațietate va apărea rapid după consumarea lor.

Puteți, de asemenea, să le mâncați cu puțin de unt de arahide, de preferat unul cu puțină sau fără sare.

6.Ouă fierte

Puteți pregăti câteva ouă fierte în weekend și apoi le puteți păstra în frigider. Pot fi cărate cu ușurință la birou, în timpul săptămânii. Pur și simplu tăiați-le în jumătate, presărați puțină sare sau piper și bucurați-vă de o gustare sănătoasă și nutritivă.

7.Iaurt

Multe iaurturi de pe piață conțin acele „bacterii benefice”, care ajută digestia. Iaurtul vine cu un aport de proteine, calciu și vitamine, fără a avea o mulțime de calorii.

Simțiți-vă liberi să adăugați un amestec de fructe de pădure dacă doriți ceva puțin mai dulce. Totodată, puteți adăuga niște castraveți tăiați mărunt și puțin usturoi, în cazul în care sunteți un fan tzatziki.

(Visited 186 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.