5 filme pe care trebuie să le vezi

Pentru că în ultima perioadă am reușit fiecare să ne dedicăm micilor plăceri, ne-am gândit să vă ajutăm cu cele mai frumoase filme pe care nu trebuie să le ratați.

Care sunt cele mai bune filme pe care nu trebuie să le ratezi?

The Shawshank Redemption (1994)

The Shawshank Redemption sau Închisoarea Îngerilor este un film care aduce în prim-plan pe unul dintre cei mai iubiți și cunoscuți actori Morgan Freeman alături de Tim Robbins.

Povestea este una cel puțin interesantă: un bancher este condamnat la închisoare pe viață fără a fi clar dacă este cel care a luat 2 vieți cu sânge rece.

Reușeste să schimbe regulile închisorii prin felul lui de a fi, iar în scurt timp va fi cel care se va bucura de un tratament special din partea directorului închisorii. Însă, întrebarea care rămâne constant pe parcursul filmului este dacă este sau nu un criminal.

Interesant, captivant, plin de emoție, reușind să expună cele mai vulnerabile puncte ale unei societăți și integrarea cetățenilor în comunitate. The Shawshank Redemption rămâne unul dintre cele mai bine cotate filme din istorie.

2

Godfather (1972)

Filmul Nașul este un film cel puțin extraordinar, plin de intrigă și momente surprinzătoare. De ce ar trebui să îl ai pe lista de must see? Pentru că actorul principal a jucat atât de bine rolul unui mafiot italian încât în Italia era iubit și apreciat; într-atât încât masa și băutura era din partea casei.  

În afară de detaliile din back stage Godfather prezintă detaliile din viața mafiei italiene, codul lor, dar și punctele cele mai slabe atunci când vine vorba de influență și putere.

Lista lui Schindler

Hitler – perioadă de război, sute de mii de oameni puși în lagăre. Un om decide să schimbe soarta unor sute de evrei, punându-se împotriva curentului. Lupta, determinarea, dar și siguranța de care a dat dovadă Schindler a reușit să schimbe perspectiva oamenilor. Un film inspirat dintr-o poveste reală a adus adevărul trist din istoria noastră totul sub regia lui Steven Spielberg.

Matrix

Efecte speciale, lumini, actori cunoscuți, existența a două lumi – totul într-o poveste ce a trezit interesul multora în anii ’90. Deși un film de care mulți au auzit, puțini au ales să îl mai includă pe lista de filme de must see. Keanu Reeves este cel care a devenit prin acest film un icon la nivel mondial prin modul în care reușește să aducă la viață personajul principal. Chiar și acum filmul este un masterpiece datorită ideii unice pe care a fost construit – o lume paralelă în care toți trăim. Destul de ciudat, nu?

Let’s see more:

Zbor deasupra unui cuib de cuci

McMurphy are un cazier destul încărcat, iar pentru a evita munca în folosul comunității se declară nebun. Perioada pe care acesta ar trebui să o petreacă în sanatoriu este un timp relativ scurt, însă lucrurile se complică… Un cadru medical fără abilități de comunicare, dorința de a impune un model de societate. E cineva nebun? Un film care arată limitele unei societăți și limita umană.

(Visited 31 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Enjoy this blog? Spread the word.